Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

To je sila: Mária bodla vlastného syna Martina (32)!

Martina (32) mala bodnúť vlastná matka
Martina (32) mala bodnúť vlastná matka (Zdroj: foto: tv joj)

HUMENNÉ – Nepredstaviteľné! Matka bodla svojho 32-ročného syna Martina do chrbta. Dôvodom malo byť to, že si jej syn nevedel nájsť prácu. Hrozivému incidentu predchádzalo spoločné popíjanie. Zúfalá žena skončila v policajnej cele, syn však bojuje o to, aby sa vrátila domov. Stratil totiž svoje sociálne istoty a matky mu je ľúto.

Mária so svojím synom popíjala v jednom z humenských bytov. Bol to pokojný rodinný večer, až pokým neprišla reč na synovu prácu. Je totiž nezamestnaný. "To sa nedá! Oni povedia, nechajte nám telefónne číslo a my sa vám ozveme. A to je všetko," povedal pre TV Joj o svojej neľahkej situácii Martin. Matke zrejme praskli nervy a pod skratové konanie sa pravdepodobne podpísal aj alkohol. Podľa Martina sa celý hrozivý útok  stal veľmi rýchlo, vôbec nič nevidel. Ako spomína, pohádali sa kvôli tomu, že si nevie nájsť prácu.  

"Mária z Humenného mala údajne bodnúť svojho syna nožom do chrbta," uviedla hovorkyňa prešovských policajtov Jana Migaľová. "Človek v takejto situácii jednoducho skratovo, impulzívne a agresívne zareaguje. Sú to také typy reakcií, ako napríklad: Prečo nepracuješ? Dokedy ťa budem živiť? Kedy sa zamestnáš," vysvetľuje pre televíziu klinický psychológ Marián Sirka.

Polícia už vo veci koná. Začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Ak sa takéhoto konania dopustí páchateľ na blízkej osobe, ako v prípade Márie a jej syna Martina, hrozí mu väzenie až na 12 rokov. Nešťastný napadnutý syn však matku bráni. Bol by najradšej, keby sa vrátila domov. Ako hovorí, nechce, aby jeho mama mala problémy. Obáva sa toho, že bude musieť vysvetľovať, ako sa celý nešťastný incident odohral.    

"Citová väzba medzi mamou a synom sa nemusí prerušiť úplne, predsa len, je to mama, tak čo sa stalo, to sa stalo," vysvetľuje psychológ. Podľa odborníkov ľudia, ktorí nemajú prácu alebo si ju nemôžu nájsť často zažívajú pocit menejcennosti. Ich stav sa môže vyhrotiť natoľko, že si sami môžu siahnuť na život. Preto je dobré, keď má taký človek podporu v rodine a blízkych. Práve rodičia by mali byť oporou, motivovať a podporovať deti, aby sa naďalej usilovali a nerezignovali.     

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu