Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Smrť revúckeho vajdu počas razie: Skolaboval, keď v dome našli drogy a zlato!

V dome našli drogy, údajne kradnuté zlato aj hotovosť Zobraziť galériu (7)
V dome našli drogy, údajne kradnuté zlato aj hotovosť (Zdroj: int)

TORNAĽA - Psychicky to nezvládol?! Domová prehliadka v rodinnom dome na Dobšinského ulici v Tornali (okres Revúca) skončila obrovskou tragédiou. Vyhasol pri nej život 50-ročného miestneho vajdu, ktorému po tom, čo v dome objavili drogy a zrejme kradnuté šperky, zlyhalo srdce a pri prevoze do nemocnice skonal.

Policajti z Revúcej v piatok robili domovú prehliadku v dome na Dobšinského ulici v Tornali, kde na nich čakal poriadny úlovok. Okrem podozrivej sušenej návykovej látky, u dílerov známej ako Herba, mali nájsť aj kradnuté zlato. "Boli nájdené aj chemické látky,  dve digitálne váhy, finančná hotovosť a väčšie množstvo predmetov zo žltého kovu, ktoré by mali súvisieť s páchaním tejto trestnej činnosti," uviedla vtedy banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková.

Smrť revúckeho vajdu počas
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: polícia)

Odkiaľ si páchateľ neznámu látku zadovážil, nevedno. Údajne ju však predával, vymieňal, alebo zadarmo rozdával po Revúcej. Počas zaisťovania materiálov prišlo jednému z obyvateľov domu nevoľno a skolaboval. Na miesto boli okamžite privolaní záchranári, ktorí ho naložili do sanitky a previezli do nemocnice.

Počas prevozu však náhle skonal. „Záchranári ho v sanitke opakovane oživovali takmer 50 minút. Žiaľ, ich maximálne úsilie bolo márne, lekár musel konštatovať smrť,” povedala hovorkyňa skupiny Falck Alena Lacyková-Krčová pre portál Rimava.sk, ktorý zároveň uviedol, že išlo o vajdu tamojších Rómov. Miestneho vajdu zrejme zradilo srdce. Polícia potvrdila, že muž skonal počas domovej prehliadky, no zdôraznila, že bez cudzieho zavinenia.  

Smrť revúckeho vajdu počas
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: polícia)

Vyšetrovateľ v súvislosti zo zaistenými dôkazmi začal trestné stíhanie vo veci prečinu šírenia toxikománie a podozrivá látka bola zaslaná na expertízu.

Slováci často siahajú po drogách! Pozrite si na Vyšetrení štatistiku drogovo závislých za posledné roky, ktorých nebezpečne pribúda. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu