Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Extrémisti v Nitre zbili aj herca Latináka: Hej, hipisák a prišla rana boxerom!

Extrémisti z Nitry a Lukáš Latinák
Extrémisti z Nitry a Lukáš Latinák (Zdroj: Foto: AT)

NITRA – V týchto dňoch sa médiami pretriasa prípad neonacistov, ktorí v októbri minulého roka v bare Mariatchi a na Nový rok v Nitre bezhlavo vyčíňali. Napadli návštevníkov baru, ako aj jeho majiteľa. Rozbíjali výklady a so svojimi výtržnosťami pokračovali na ulici. Suroví útočníci sú postrachom mesta a ľudia sa boja vychádzať do ulíc. Vyšetrovateľ už v utorok 28. januára obvinil päť osôb zo zločinov ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a výtržníctva. Nepríjemnú skúsenosť s nitrianskymi neonacistami majú aj známi herci Lukáš Latinák a Milan Ondrík.

Zdá sa, že neonacisti majú v Nitre silné zázemie. Podľa miestnych obyvateľov, ľudia sa ich boja, preto radšej do barov vo večerných hodinách nechodia. Nepríjemné skúsenosti so stretmi a potýčkami s údajnými nitrianskymi neonacistami však nemajú len návštevníci baru Mariatchi. Škaredé spomienky majú aj známi slovenskí herci Lukáš LatinákMilan Ondrík.

Približne pred desiatimi rokmi herci v meste skúšali hru. Potom sa vybrali posedieť si na pivo. Podnik si vyberať nemohli, lebo veľa z nich bolo zavretých. Jeden sa predsa našiel, tak vošli dnu. Už vtedy ale čosi tušili. Za barom totiž sedela asi desiatka mužov, vo veku okolo tridsiatky.

Ako obyčajní slušní hostia podniku si herci sadli a čakali, kým ich čašník obslúži. Keď sa tak stalo, prítomní miestni muži začali vykrikovať heslá a skandovať. Latinák s Ondríkom cítili, že toto miesto nepraje ich oddychu, preto chceli dopiť a čím skôr odísť.

„Počul som len výkrik: Hej, hipisák! Iba ja som mal dlhé vlasy, tak som tipoval, že myslia mňa,“ povedal pre sme.sk Latinák. To však nebolo všetko a agresia miestnych obávaných mužov sa stupňovala. Latinák začul za sebou ťažké kroky. Odsunul pivo a otočil sa. Vtom ho surovo udreli železným boxerom. Herca pri nepochopiteľnom útoku zranili, natrhli mu obočie. Spomienku na nepríjemnú udalosť má v podobe jazvy dodnes.

Bez surovej „nádielky“ neostal ani jeho kamarát a kolega Ondrík. Toho podľa Latináka kopli do hlavy, nestihol sa ani postaviť. „Čašník nám naznačoval, aby sme odišli, aby to nedopadlo inak,“ dodal pre denník Latinák. 

Po nepríjemnom incidente s nitrianskymi neonacistami sa herci nechali ošetriť na pohotovosti, políciu nekontaktovali. Sprvu tak chceli urobiť, ale preto, že sú známi, od toho upustili. Nechceli byť vystavení ďalším nepríjemnostiam.  

Podľa medializovaných informácií, herca Milana Ondríka napadli neonacisti dokonca trikrát, z toho raz aj v Bratislave. V nitrianskom podniku jeho a viacerých návštevníkov mali biť bejzbajkami.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu