Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vražedné trio plánovalo smrť iného taxikára: Liptov desí správa o ďalších komplicoch!

Chlapcom vražda nevyšla podľa plánu Zobraziť galériu (3)
Chlapcom vražda nevyšla podľa plánu (Zdroj: FB, Tv Markíza)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Nemal zomrieť! Na verejnosť prenikli nové podrobnosti z vražedného plánu troch tínedžerov, ktorí ešte pred mesiacom brutálnym spôsobom v obci Dúbrava pripravili o život taxikára Ivana Vojtka (†47) z Liptovského Mikuláša. Z detailných zápisov, ktoré jeden z chlapcov ukrýval v školskej skrinke, vyplýva, že obeťou ich zvrhlých plánov nemal byť Ivan, ale niekto úplne iný.

Podľa doterajších informácií si trio mladíkov - Andrej P. (17), Alexandrej M. (17) a Ondrej D., pred krvavou vraždou vypracovalo podrobný písomný plán aj s rozdelením úloh. Zabezpečili si kuchynské nože, pripravili plachtu na zabalenie tela, kanister na podpálenie auta obete a pre seba náhradné oblečenie. K zapáleniu auta a zamaskovaniu zločinu však nakoniec vôbec nedošlo, pretože chlapcov pri čine vyrušil náhodný vodič. A to nebolo ani zďaleka všetko, čo mladíkom nevyšlo podľa plánu.

Vražedné trio plánovalo smrť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Nové podrobnosti z krvavých zápiskov, ktoré dnes zverejnil denník Plus jeden deň, odhalili ďalšie šokujúce fakty. Ivan podľa nich zomrel hlúpym omylom. Chlapci si totiž vopred poznačili aj poznávaciu značku taxíka, ktorého majiteľa plánovali zavraždiť. Tá sa však nezhoduje s ešpézetkou Ivanovej Octávie. „Ivanov taxík si mali tí traja pomýliť s iným, ktorý sa mu podobá tvarom aj farbou. Keď doň nastúpili, tak už zrejme nepozerali na jeho značku,“ uviedol pre denník jeden z taxikárov v Liptovskom Mikuláši.

Objavili sa dokonca informácie, že chlapci majú na slobode ďalších komplicov. Taxikár, ktorý  sa mal podľa plánov stať obeťou mladíkov a ktorého poznávacia značka bola poznačená v zápiskoch, tak teraz žije v strachu a k prípadu sa odmieta vyjadriť.  

Krvavý plán sa im vymkol z rúk

Alexandrej, Andrej a Ondrej prišli večer 14. decembra vyzbrojení ukrytými nožmi na autobusovú stanicu v Liptovskom Mikuláši, kde nastúpili do Ivanovho taxíka a požiadali ho, aby ich odviezol do chatovej oblasti Košariská pri obci Dúbrava. Tam mu kázali skončiť jazdu a keď sa taxikár začal s vozidlom otáčať, Alexander a Andrej zo zadných sedadiel ho začali nožmi bodať do krku a tváre. Keď sa taxikár začal brániť, Ondrej sediaci na prednom sedadle vytiahol kľúče zo spínacej skrinky a taxikára bodol dva razy do brucha.

V tom však mladíkov vyrušilo prichádzajúce auto a z miesta činu ušli. Taxikárovi spôsobili vážne bodnorezné zranenia, ktorým na mieste podľahol. Policajti ich za krátko vypátrali a putovali do väzby, kde čakajú na konečný rozsudok. Andrejovi a Alexandrovi hrozí za brutálnu vraždu 7 až 15 rokov väzenia, staršiemu Ondrejovi až doživotie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu