Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Páchateľ lúpeže zlatníctva v problémoch: Jánovi (52) hrozí až 15 rokov za mrežami!

Miesto činu
Miesto činu (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Desať až pätnásť rokov môže za mrežami stráviť 52-ročný Ján z okresu Nové Mesto nad Váhom, ktorý v utorok na Obchodnej ulici v Bratislave prepadol zlatníctvo.

Polícia muža obvinila z obzvlášť závažného zločinu lúpeže a zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. "Ide o muža, ktorý už bol v minulosti za obdobnú trestnú činnosť právoplatne odsúdený," povedala bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová.

V zlatníctve na Obchodnej ulici v Bratislave došlo v stredu pri lúpežnom prepadnutí k streľbe. Obvinený muž vošiel v čase okolo 17:00 do obchodu, kde sa v tom čase nachádzal 66-ročný muž a o tri roky mladšia žena, obaja občania Arménska. Pod hrozbou použitia samopalu (škorpión vzor 61) od nich žiadal šperky a peniaze.

"Následne za dosiaľ presne nezistených okolností obvinený vystrelil na poškodeného 66-ročného muža a 63–ročnú ženu," povedala Považanová. Mužovi spôsobil strelné poranenie nohy a ruky, ktorým aj napriek úsiliu záchranárov na mieste podľahol. O tri roky mladšia žena utrpela strelné poranenie ruky a zadnej sedacej časti tela. Podozrivého muža policajti v priebehu niekoľkých minút zadržali. Polícia spracuje pre prokurátora podnet k podaniu návrhu na vzatie obvineného do vyšetrovacej väzby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu