Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ján prepadol zlatníctvo a zabil majiteľa z Arménska: Priznal sa, sedieť môže až 15 rokov

Miesto činu
Miesto činu (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Senát Okresného súdu Bratislava I dnes po prvý raz pojednával v prípade obžalovaného Jána K., ktorý v januári tohto roku prepadol na bratislavskej Obchodnej ulici zlatníctvo Kovarc, pričom vtedy zahynul 66-ročný majiteľ z Arménska Tagvar Spartakian. Jeho manželka a ďalšia osoba utrpeli poranenia.

Päťdesiatdvaročný Ján K. je obžalovaný z lúpeže vykonanej závažnejším spôsobom na chránenej osobe a z nedovoleného ozbrojovania. Ako prokurátor, tak obhajca obžalovaného a aj Ján pôvodom z okresu Nové mesto nad Váhom dnes odmietli uzavrieť dohodu o vine a treste. Ján je od druhej polovici januára tohto roku po spáchaní činu vo väzbe. "Som vinný zo spáchania oboch skutkov," vyhlásil dnes obžalovaný.

Súd následne nemusel vypočuť predvolaných svedkov, keďže Ján urobil spomenuté vyhlásenie. Dokazovanie sa robí v súčasnosti len čo sa týka výšky trestu. Obžalovaný však trvá na výpovedi znalcov z odboru psychiatrie. "Vyslovujem ľútosť nad tým, čo sa stalo. Nechcel som nikomu ublížiť," vyhlásil na záver dnešného procesu obžalovaný. Súd pojednávanie odročil na záver januára.

Ku krvavému prepadu došlo 14. januára približne o 17-tej hodine. Ján mal strieľať zo samopalu vz. 61 Škorpión. Majiteľ zlatníctva utrpel poranenie ruky, kvôli ktorému vykrvácal. Jeho manželku Rozaliu Spartakian páchateľ postrelil raz do bedier, raz do ucha a okrem toho utrpela poranenia hlavy. Postreleného muža sa ešte na mieste pokúšali oživiť záchranári, avšak neúspešne. Na mieste zasahovalo vtedy množstvo príslušníkov polície a Obchodná ulica bola na čas uzavretá.

Obžalovaný Ján K. bol už v minulosti právoplatne odsúdený. Konkrétne bol dva razy súdený za podobnú lúpež a tiež za nedovolené ozbrojovanie. V súčasnosti obžalovanému mužovi hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody v trvaní 10 až 15 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu