Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Terčom prepadu arménsky pár: Deti Tagvora (†66) a Rozaliye (63) sa utápajú v slzách!

Prepad zlatníctva neprežil jeho majiteľ Zobraziť galériu (4)
Prepad zlatníctva neprežil jeho majiteľ (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bratislava sa ešte stále spamätáva z krvavého lúpežného prepadu na najfrekventovanejšej ulici v meste, ku ktorému došlo v utorok podvečer. Po streľbe ostal na zemi ležať mŕtvy majiteľ zlatníctva Tagvor Spartakian (†66) a jeho manželku Rozaliyu (63) previezli s niekoľkými strelnými poraneniami do nemocnice. V rukách lekárov skončil aj údajný strelec, ktorým má byť Ján K. z Nového Mesta nad Váhom. Prišiel si do obchodu vybavovať účty, alebo sa stali manželia terčom náhodného prepadu?

Z jedného z obchodov na Obchodnej ulici v centre Bratislavy sa okolo 17:00 ozvala streľba. Išlo o zlatníctvo zaoberajúce sa výrobou, opravou a predajom šperkov. Bolo tesne pred záverečnou a v obchode boli iba manželia Tagvor a Rozaliya Spartkian, keď mal dnu vtrhnúť maskovaný lupič so samopalom v ruke. Čo presne sa stalo potom, zatiaľ nie je úplne jasné.

Podľa viacerých svedkov sa vo chvíli, keď sa muž aj s lupom chystal zo zlatníctva ujsť, strhla bitka a potom vypukla streľba. Objavili sa však aj informácie, že strelec sa pri úteku pošmykol a spadol na zem, čo využil majiteľ zlatníctva Tagvor a pokúšal sa ho odzbrojiť. Isté je iba to, že výstrely zo samopalu vzoru 61 zasiahli oboch manželov. "Ide o 66-ročného muža, ktorý následkom strelného poranenia aj napriek vynaloženému úsiliu záchranárov na mieste podľahol. O tri roky mladšia žena bola so strelným poranením  prevezená do jednej z bratislavských nemocníc," informovala bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová.

Miesto činu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Tagvorovi mal útočník strelou zo samopalu amputovať ruku a vykrvácal v sanitke. Jeho manželku Rozaliyu zasiahol do oblasti bedier a brucha. Bola hospitalizovaná a ako informovala hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Martina Lidinská, jej stav je momentálne stabilizovaný. V nemocnici skončil aj údajný strelec, ktorý pri pokuse o útek utrpel otvorenú zlomeninu nohy. Podľa medializovaných informácií by malo ísť o istého Jána K. z Nového Mesta nad Váhom.

Na miesto nešťastia po streľbe dorazili aj príbuzní napadnutých manželov. Dvaja synovia a dcéra sú z tragédie zdrvení a pri pohľade na miesto činu sa navzájom museli podopierať. S rodičmi žijú na Slovensku už asi 25 rokov a celá rodina sa venovala obchodu so zlatom. Otec Tagvor, ktorý streľbu neprežil, bol vyučeným zlatníkom a do práce so šperkmi svoje deti zasvätil práve on. Podľa nášho zdroja je jediným Arménom, ktorý na Slovensku začal s výrobou a predajom zlata a v komunite bol veľmi uznávaný.

Miesto činu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Čo presne sa mohlo v osudný večer v zlatníctve stať, nevedia ani ich najbližší príbuzní. Manželia boli vraj bezproblémoví. "Boli to naozaj veľmi dobrí, slušní ľudia, kresťania. Nemali žiadne problémy," povedal náš zdroj. Zatiaľ tak všetko nasvedčuje tomu, že nešlo o vybavovanie si účtov, ale náhodný prepad. Rodina zatiaľ nevie, kde sa telo ich otca nachádza a netušia ani to, kedy ho budú môcť pochovať.

Polícia prípad naďalej prešetruje a vyzvala svedkov, aby jej pomohli v objasňovaní. "V tejto súvislosti žiadame prípadných svedkov, aby sa prihlásili na polícii a svojimi výpoveďami prispeli k náležitému objasneniu toho skutku," uviedla Považanová s tým, že akékoľvek informácie, ktoré by mohli prispieť k objasneniu prípadu, môžete oznámiť na bezplatnom čísle polície 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

Miesto činu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu