Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Mladík pred jazdou pil, na motorku si rok nesadne

Skúter
Skúter (Zdroj: TASR)

BANSKÁ BYSTRICA – Peňažný trest dvesto eur a ročný zákaz jazdiť na jednostopových motorových vozidlách uložil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 20-ročného Petra Tótha z Neniniec v okrese Veľký Krtíš. Mladík jazdil na motocykli s viac ako 1,5 promile alkoholu, čím spáchal trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Rozhodnutie odvolacieho súdu je právoplatné.

Na motocykli Simson jazdil Tóth koncom mája minulého roku pred 22. hodinou večer v obci Opatovská Nová Ves. Keď zbadal policajnú hliadku, začal kľučkovať a strážcom zákona sa stal podozrivým. Keď ho potom zastavili, pri opakovanej dychovej skúške mu zistili vyše 1,5 promile alkoholu.

Na súde Tóth priznal, že hoci nemá skúsenosti s alkoholom, vypil pred jazdou asi liter vínneho streku. Okresný súd vo Veľkom Krtíši mu za jazdu pod vplyvom alkoholu vymeral trest tri mesiace odňatia slobody podmienečne a na jeden rok zakázal šoférovať všetky motorové vozidlá.

Proti verdiktu sa mladík odvolal s tým, že trest je prísny. Prekážalo mu najmä, že nebude môcť šoférovať. Jeho blízki príbuzní sú odkázaní na to, aby ich vozil autom k lekárovi a do nemocnice.

Odvolací senát mladíkovi vyhovel v tom, že podmienečný trest odňatia slobody zmenil na peňažný vo výške dvesto eur a zákaz šoférovania všetkých motorových vozidiel zmenil na zákaz jazdiť iba na jednostopových motorových vozidlách. Krajský súd pri zmene rozsudku akceptoval poľahčujúce okolnosti, ako je Tóthovo priznanie, dovtedajší bezúhonný život a vek blízky mladistvému.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu