Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Nepoučia sa: Vodiči z Trenčianskeho kraja jazdili opití

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NOVÁKY/TRENČÍN - Z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky obvinili policajti dvoch vodičov z Trenčianskeho kraja, 29-ročného muža z Novák a 60-ročného muža z Trenčína.

Obaja muži jazdili 5. januára na svojich vozidlách pod vplyvom alkoholu. TASR o tom informoval trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

Muž z Novák jazdil vo večerných hodinách na aute značky Škoda Fabia po ulici Hviezdoslavovej v Novákoch, pričom bol zastavený a kontrolovaný policajnou hliadkou Obvodného oddelenia Nováky. "Pri kontrole sa vodič podrobil dychovej skúške s výsledkom merania 0,95 mg/l, čo je v prepočte 1,98 promile alkoholu v dychu," uviedol Kudlička.

Obvinený vodič z Trenčína jazdil v doobedňajších hodinách na aute značky Peugeot 308 po ulici Istebnícka v Trenčíne, pričom bol zastavený a kontrolovaný policajnou hliadkou Obvodného oddelenia Trenčín. "Pri kontrole sa vodič podrobil dychovej skúške s výsledkom merania 0,52 mg/l, čo je v prepočte 1,08 promile alkoholu v dychu," doplnil Kudlička.

Obom vodičom hrozí za ich jazdu pod vplyvom alkoholu trest odňatia slobody až na jeden rok.

"Polícia opätovne upozorňuje vodičov, ktorí pred jazdou požijú alkoholické nápoje a sadnú si za volant, že svojou nezodpovednosťou ohrozujú nielen svoj život a zdravie, ale hlavne ohrozujú životy a zdravie ostatných účastníkov cestnej premávky," zdôraznil Kudlička.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu