Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Daňováci zaznamenali úspech: Kobra zachránila viac než 94 miliónov

František Imrecze
František Imrecze (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Tím Daňovej kobry zložený z policajtov, pracovníkov finančnej správy a zástupcov prokuratúry tento rok zachránil pred daňovými podvodníkmi 94,2 milióna eur. Na dnešnej tlačovej besede to oznámil prezident finančnej správy František Imrecze. Daňováci majú otvorené kontroly stoviek firiem.

„Rozpracovaných je 311 daňových subjektov, kde beží 1 068 kontrol za 3 824 zdaňovacích období,“ informoval. Na kontrolách pracuje 961 kontrolórov.

Daňová kobra začala fungovať minulý rok v lete. „Vytvorenie Národnej jednotky finančnej polície ako špecializovaného útvaru s celoslovenskou pôsobnosťou sa ukazuje ako dobrý krok,“ hodnotil policajný šéf Tibor Gašpar. „V rámci tejto jednotky sme obvinili 168 osôb za rok 2013 a z toho konkrétne vo vzťahu k daniam 141 osôb,“ bilancoval. „Podarilo sa rozložiť šesť organizovaných skupín so 148 členmi a dve zločinecké skupiny, v ktorých bolo aktívnych 22 členov,“ dodal Gašpar. 

Intenzívnejšie kontroly odhalili, že podvodníkom pomáhali v niektorých prípadoch aj ľudia z finančnej správy. Zamestnanci finančnej správy boli zapletení v 13 prípadoch. "Išlo o desať zamestnancov, z toho dvoch bývalých,“ uviedol Imrecze. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu