Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Daňová kobra v akcii: Zadržala 26 osôb, predpokladaná škoda 40 miliónov eur!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Polícia obvinila 26 osôb z neoprávneného nadmerného odpočtu DPH. O akcii Kameň dnes na tlačovej besede informovali prezident Policajného zboru SR Tibor Gašpar a prezident Finančnej správy SR František Imrecze.

Údajné daňové podvody súviseli s fiktívnym opracovaním kameňa, ktorý potom vyvážali do Českej republiky a následne do Srbska, čím sa nadhodnocovala jeho cena. Obvinení si následne uplatňovali nárok na odpočet DPH. Materiál sa nakoniec vrátil na Slovensko, kde ho opakovane použili. Obvinení túto činnosť vykonávali v rokoch 2008-2013.

Finančná správa v súčasnosti zadržiava viac ako 12 miliónov eur ako nevyplatené odpočty DPH, ktoré si obvinení nárokovali. Predpokladaná škoda je 40 miliónov eur. Ako povedal prezident Finančnej správy SR František Imrecze, ide o jeden z najväčších prípadov v histórii Daňovej kobry. V rámci akcie Kameň policajti vykonali 29 domových prehliadok, z toho päť v Čechách a dve v Srbsku. Na akcii sa podieľalo dokopy 84 osôb z polície a finančnej správy.

"Osoby sú stíhané za trestný čin krátenia dane a poistného a daňového podvodu," povedal Gašpar. Z 26 obvinených sedem vzali do väzby. V prípade dokázania viny im hrozí sedem až 12 rokov väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu