Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Lupiči v maskách Klausa a Schwarzeneggra opäť v akcii: Megalúpež v seneckej banke, už štvrtá!

Lupiči mali mať na hlavách masky prezidenta a akčného hrdinu Zobraziť galériu (6)
Lupiči mali mať na hlavách masky prezidenta a akčného hrdinu (Zdroj: polícia)

SENEC - Maskovaní za politikov a hrdinov udreli znova! Polícia v Senci vyšetruje pravdepodobne rekordnú lúpež, ktorej páchateľmi majú byť tí istí lupiči, akí za posledné dva roky prepadli už štvrtú banku. Ide o skupinu, ktorá pri záťahoch používa gumené masky bývalého českého prezidenta Václava Klausa a akčného hrdinu Arnolda Schwarzeneggra. Aj dnes pri lúpeži v pobočke VÚB banky na Nám 1. mája boli ozbrojení samopalmi a oblečení v maskáčoch. Vystrašení pracovníci im mali vydať neuveriteľných 300 tisíc eur.

Následne ušili na dosiaľ neznáme miesto. Lúpež sa zaobišla bez zranení. Lupiči mali byť ozbrojení samopalmi a na hlavách mať gumené masky.

Podľa dostupných informácií išlo o tri osoby mužského pohlavia, vysokých približne 180 – 190 cm, športovej postavy, oblečené mali maskáče, osoby boli maskované. Následne nastúpili do osobného motorového vozidla zn. Opel, staršieho typu. Vozidlo malo dvere oranžovej farby, na kapote vozidla bola karbónová fólia.

Pobočka vylúpenej banky na Nám 1. mája.
Zobraziť galériu (6)
Pobočka vylúpenej banky na Nám 1. mája.  (Zdroj: VÚB)

Rovnaké maskovanie, rovnaké praktiky

Podľa našich informácií by malo ísť o tú istú lúpežnícku skupinu, ktorá použitím rovnakých praktík prepadla banky v Bratislave a okolí aj v decembri 2011, novembri 2012 a máji 2013. Takmer pri každej lúpeži boli vyzbrojení samopalmi a na hlavách mali masky pripomínajúce tváre bývalého českého prezidenta Václava Klausa či hereckého hrdinu Arnolda Schwarzeneggra. Ich záťahy sa tiež vyznačujú rekordnými výškami lupov a načasovaním. Skoro vždy totiž lúpili krátko pred Vianocami a boli dobre informovaní o tom, kedy banky držia najviac peňazí.

Špekulovalo sa tiež o tom, že by mohlo ísť o policajtov či vojakov a pri lúpežiach používali vždy kradnuté autá. V každom prípade lúpili v pobočkách tej istej banky.

Zábery z lúpeže v Smoleniciach v roku 2011.
Zobraziť galériu (6)
Zábery z lúpeže v Smoleniciach v roku 2011.  (Zdroj: TV JOJ)

V decembri 2011 maskovaní lupiči prepadli pobočku VÚB banky v Smoleniciach, odkiaľ si vtedy mali vziať 71 tisíc eur. Hotovosť sa im podarilo vybrať nielen z pokladnice, ale aj z trezora. Do tej istej sa vrátili aj v máji 2013 a vystrašení pracovníci im vtedy vydali až 100 tisíc eur. Podobný scenár sa opakoval aj v Modre začiatkom novembra 2012, kedy si zrejme tí istí zlodeji odniesli z banky podľa polície vyše 50 tisíc eur. Neoficiálne informácie však vtedy hovorili až o 103 tisícoch eur. Policajti dodnes nikoho zo skupiny akoby inšpirovanej hollywoodskymi akčnými trhákmi nedolapili.

Prepad banky v Modre v roku 2012.
Zobraziť galériu (6)
Prepad banky v Modre v roku 2012.  (Zdroj: polícia)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu