Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Na holandského vojaka namierili zbraň dvaja Slováci!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SATTLEDT - Rakúska polícia objasnila marcový prepad holandského vojaka na diaľnici pri čerpacej stanici Voralpenkreuz v Hornom Rakúsku. Informovala o tom dnes rakúska agentúra APA s odvolaním sa na noviny Kronen Zeitung.

V prípade dvoch mužov, ktorí zbraňou ohrozovali 21-ročného holandského vojaka, ide o dvoch Slovákov vo veku 24 a 34 rokov. Starší z páchateľov má na svedomí už 52 trestných činov vrátane vlámania či lúpeže.

Dvadsaťjedenročný holandský vojak bol spolu s približne 30 kolegami na ceste z Holandska do Grazu na manévre, spresnila APA. Počas nočnej prestávky sa vojak na niekoľko metrov vzdialil od svojej skupiny, pretože sa chcel poprechádzať.

Následne pri ňom zastavilo vozidlo, v ktorom sedeli dvaja muži. Vodič uviedol, že nemajú palivo ani peniaze, a vzápätí na vojaka namieril zbraň. Vojak začal utekať, pričom z miesta následne ušli aj neúspešní lupiči.

Páchateľov sa podarilo vypátrať na základe evidenčného čísla vozidla, ktoré si zapamätali holandskí svedkovia. Slovákov krátko pred incidentom kontrolovala rakúska polícia, ktorej sa preukázali pravými dokladmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu