Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bankomatovú mafiu budú opäť vyšetrovať, jej členov mali prepustiť kvôli chybe

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Predsedníčka Okresného súdu Bratislava I. nariadila previerku súdneho spisu, ktorý sa týka prepustených obžalovaných z kauzy bankomatovej mafie. Podľa TV Markíza sa dvaja údajní členovia bankomatovej mafie po chybe sudcu Juraja Mihála z Okresného súdu Bratislava I dostali z väzby na slobodu.

 "Na základe previerky súdneho spisu, ako aj na základe vyjadrenia zákonného sudcu bude postupovať v zmysle § 42 ods. 3 spomínaného zákona, t.j. rozhodne o prípadnom vyvodení zodpovednosti a prijatí opatrení na odstránenie zistených nedostatkov," uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Sudca Mihál podľa Markízy nestihol poslať dokumenty potrebné na predĺženie väzby svojim kolegom z krajského súdu, ktorí sídlia v tej istej budove. "Nebolo právoplatne rozhodnuté o väzbe do uplynutia už predtým predlžovanej lehoty väzby v prípravnom konaní," povedal Adamčiak v pondelkovom večernom spravodajstve Markízy. Mihál teda podľa Markízy síce obom obvineným väzbu predĺžil, tí si však podali sťažnosť, ktorú sudca nestihol v termíne poslať na krajský súd. Dvoch údajných členov gangu tak už stíhajú na slobode. Prešľap sudcu začali riešiť aj na ministerstve spravodlivosti, šéf rezortu Tomáš Borec požiadal predsedníčku Okresného súdu Bratislava I, aby sa týmto prípadom zaoberala a preverila ho.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu