Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Rodinná tragédia: Otec (†51) zaútočil na syna (16) nožom, sám sa podrezal

Ilustračný obrázok Zobraziť galériu (3)
Ilustračný obrázok (Zdroj: www.sundayworld.com)

ZÁVADKA NAD HRONOM - Obrovská rodinná tragédia, pod ktorú sa podpísal zrejme alkohol, sa stala cez víkend v obci Závadka nad Hronom. Juraj (†51) zaútočil na svojho syna (16) nožom s pravdepodobným úmyslom zabiť ho. To sa mu našťastie nepodarilo. Syn utiekol, no nešťastný otec otočil nôž proti sebe. Našli ho bez známok života v kaluži krvi.

Juraj mal podľa susedov, problémy s alkoholom. Pracoval v miestnej škole ako školník. Údajne pre manželove dlhodobé problémy od neho odišla asi pred mesiacom žena. Podľa susedy, ako uviedla pre TV Joj, syn otca len navštívil: "Syn mu prišiel údajne povedať, že sa už nevrátia domov," tvrdí.

Rodinná tragédia sa odohrala v nedeľu, krátko po 13tej hodine v obci Závadka nad Hronom (okr. Brezno). V osudný deň bol otec v byte so synom sám. Znenazdajky na syna brutálnym spôsobom zaútočil. Vytasil na neho nôž a napadol ho odzadu. Nôž priložil na synov krk a potiahol. Našťastie sa 16-ročnému mladíkovi podarilo utiecť. Vydesený bežal k susedom a volal o pomoc.

V tomto paneláku Juraj
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv joj)

 „Muž (†51) prišiel k svojmu 16-ročnému synovi, ktorý v tom čase sedel za počítačom. Zo zadu mu na krk priložil nôž. Chlapec sa začal brániť a podarilo sa mu otca od seba odsotiť a z bytu ujsť,“ uviedla hovorkyňa banskobystrických policajtov Mária Faltániová. Otec takýmto skratovým konaním spôsobil synovi reznú ranu na krku a rezné poranenie ľavej ruky.  

Keď na miesto dorazili policajti, byt bol zamknutý. Hasiči vyvalili dvere. Na veľké prekvapenie hrozivý útok mal svoju tragickú dohru. Na zemi našli Juraja ležať v kaluži krvi s podrezaným hrdlom. Zasahovali aj záchranári: „Na mieste sme mohli skonštatovať už len smrť. Muž mal zranenia nezlučiteľné so životom,“ uviedlo hovorca záchranárov Boris Chmel.

V tomto paneláku Juraj
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Podľa dostupných informácií, Juraj ešte v piatok povedal svojim kolegyniam, že už nebudú potrebovať jeho mobilné číslo. Podľa susedov chodil veľmi zadumaný. Podľa nich mal svoju rodinu rád, no musel dostať jednoducho skrat.

„Vyšetrovateľ v Brezne už začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu a pre prečin usmrtenia," dodala hovorkyňa. Polícia prípad stále vyšetruje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu