Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vystrašené deti na základnej škole: Úchylák (39) ich obchytkával pod schodami

Úchylák obťažoval deti v ZUŠ Zobraziť galériu (3)
Úchylák obťažoval deti v ZUŠ (Zdroj: foto: tv joj)

SPIŠSKÁ NOVÁ VES – Šokujúcu situáciu zažili tento týždeň v Základnej umeleckej škole v Spišskej Novej Vsi. Žiaci mali strach, učitelia starosti a vydesení rodičia nerozumeli tomu, ako sa mohol do budovy dostať chlípny úchylák. Napádal deti a pod schodami ich chytal v rozkroku.

V stredu podvečer sa po chodbách umeleckej školy pohyboval čudný muž, ktorý už na prvý pohľad nejavil záujem o umenie. Zameral sa na malých školákov, ktorí sa umeniu učia. Lákali ho deti, 9 a 10-roční školáci.

Zvrhlík vošiel do budovy a tam chytal po chodbách deti. Ako pre TV Joj uviedla zástupkyňa riaditeľky Mariana Kacvinská: "Tie deti viac menej chytil za ústa, zapchal im ich a ťahal ich smerom pod schodisko."   

Úchylák obťažoval deti v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Po tom, čo muž deti chytil sa mu tie z rúk vytrhli a utekali preč. Dve deti ťahal priamo v budove školy, jedno dievčatko vonku. O všetkom vystrašení školáci informovali personál. Úchylák deťom nezakrýval iba ústa, chytal ich aj v rozkroku. Neskôr po celej nepríjemnej udalosti, keď muža zamestnanci školy z budovy vyhnali, sa ešte pri budove pristavil a cez okno sledoval malých tanečníkov.

Úchylák obťažoval deti v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv joj)

"Ten pán stál na rohu a pozeral sa do tried ako deti tancujú cez okno. Akonáhle videl, že kolegovia za ním vyštartovali, tak sa dal na útek. Našťastie ho dobehli a spacifikovali. On sa utrhol a začal utekať preč," dodáva Kacvinská.

Mužom zákona sa ale chlípnika podarilo spacifikovať a zaistiť. Nebol pre nich neznámy, pretože po ňom pátrali už od utorka. Vtedy totiž mal obťažovať maloletých pri športovej hale.

Ako uviedol hovorca košických policajtov Alexander Szabó: „Spišskonovoveský vyšetrovateľ v tejto veci zo zločinu sexuálneho zneužívania obvinil viackrát súdne trestaného 39-ročného muža z okresu SNV. Na obvineného bol spracovaný návrh na jeho väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.“

Vzhľadom na citlivosť prípadu sa k bližším okolnostiam polícia nebude vyjadrovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu