Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Lupiči, ktorí prepadli klenotníctvo v Maďarsku: Možno sú to Slováci!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: podkapotou.sk)

BUDAPEŠŤ - Ozbrojený štvorčlenný gang, ktorý vo štvrtok prepadol klenotníctvo v severomaďarskom meste Tata a s lupom ušiel na slovenské územie, mohol byť ten istý, ktorý vlani vylúpil záložňu v Siófoku. Spôsob spáchania trestného činu bol v oboch prípadoch takmer úplne rovnaký, konštatoval dnes maďarský denník Blikk.

Noviny zdôraznili, že v oboch prípadoch prišli zločinci na miesto činu autami zrejme ukradnutými na Slovensku, preto je možné, že ide o gangstrov zo SR. V oboch prípadoch boli páchatelia maskovaní a dbali na to, aby nezanechali vzorky DNA. Vozidlá, ktorými utiekli, podpálili.

Podľa Blikku slovenská polícia so psami prehľadáva okolie obcí, kde páchatelia prekročili štátnu hranicu na Dunaji motorovým člnom a pátrajú po svetlomodrom aute značky Citroen Berlingo, s ktorým štvoricu čakal na brehu ich kumpán.

Súvislosť medzi prípadom v Siófoku a v Tate nemožno vylúčiť, uviedol pre denník kriminalistický expert Péter Tarjányi. "Je dokonca možné, že táto banda má na svedomí viac lúpeží podobného charakteru v okolitých krajinách. Sú to profesionáli, ktorí si určite miesto činu najskôr obhliadli, preto by bolo vhodné preveriť záznamy bezpečnostných kamier," dodal.

Traja páchatelia vo štvrtok predpoludním so zbraňou v ruke prinútili predavačku klenotníctva odovzdať zlaté šperky s celkovou hmotnosťou zhruba dvoch kilogramov a z miesta činu ušli bližšie nešpecifikovaným autom, v ktorom ich čakal vodič.

Maďarská polícia do pátrania po štvorici nasadila vrtuľník z Budapešti. Páchatelia odišli z miesta činu autom k Dunaju, vozidlo podpálili a motorovým člnom ušli na územie Slovenskej republiky. Policajti prenasledovali zločincov z Taty smerom na Ostrihom, keď im pred auto páchatelia hodili kovové predmety, ktoré im prerazili pneumatiky.

Pri obci Neszmély lupiči podpálili vozidlo a motorovým člnom sa preplavili na slovenský breh Dunaja. Tam podpálili aj čln.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu