Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Osem rokov pátrali po Slovákoch obžalovaných zo sprenevery: Zadržali ich v ČR!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA/BRATISLAVA - Česká polícia v Olomouci zadržala dvoch mužov obžalovaných na Slovensku zo sprenevery. Slovenská polícia po nich takmer osem rokov márne pátrala po celej Európe. Informoval o tom dnes český spravodajský server iDnes.cz.

Otec a syn, ktorí si podvodom pomohli k viac ako ôsmim miliónom eur, žili v ČR s falošnou identitou. Päťdesiatdeväťročný muž, ktorého kriminalisti zadržali spolu s 25-ročným synom, mal byť hlavným organizátorom podvodov.

Spolu s kolegami z firmy a najatými "bielymi koňmi" prevádzali na pozmenené účty peniaze za dostavbu diaľničného úseku D1 Ladce-Sverepec a za stavbu tunela Branisko. Týmto spôsobom skupina získala viac než osem miliónov eur, píše iDnes.cz.

"Zadržaným mužom sa kladie za vinu, že v roku 2001 mali s ďalšími siedmimi obžalovanými založiť organizovanú skupinu, ktorej cieľom bolo nezákonné odčerpanie finančných prostriedkov zo spoločnosti Hydrostav, a.s., Bratislava," uviedla šéfka preventívno-informačného oddelenia českej polície Jana Macalíková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu