Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ozbrojení gangstri z Maďarska ušli na Slovensko: Sú nebezpeční, pátra po nich vrtuľník!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/BUDAPEŠŤ – Ozbrojený gang z Maďarska unikol na Slovensko a skrýva sa pred mužmi zákona. Nebezpeční zločinci sa pohybujú po juhu Slovenska. Maďarskí policajti požiadali slovenských kolegov o pomoc pri pátraní po štyroch ozbrojených páchateľoch, ktorí vo štvrtok predpoludním vylúpili klenotníctvo v severomaďarskom meste Tata. Z miesta ušli. Nasadli do motorového člna a unikli na slovenské územie. Polícia do pátracej akcie nasadila aj vrtuľník.

Tieto informácie potvrdila Gabriella Léberová, hovorkyňa polície Komáromsko-ostrihomskej župy s tým, že páchateľov zatiaľ nenašli. Štvorica nebezpečných ozbrojencov sa teda pohybuje po južnom Slovensku.

Ako uviedla pre TV Joj hovorkyňa nitrianskych policajtov Božena Bruchterová: "Bola nám adresovaná žiadosť od maďarských kolegov, aby sme poskytli súčinnosť pri pátraní po týchto osobách. Pri Radvani nad Dunajom v okrese Komárno už bola vykonaná obhliadka miesta a zaistené stopy."

Podozrivé osoby mali skutočne rafinovaný plán. Traja maskovaní lupiči vo štvrtok predpoludním prepadli zlatníctvo v maďarskom meste Tata. So zbraňou v ruke žiadali od predavačky, aby im odovzdala zlaté šperky. Tá zo strachu o život tak aj urobila. Muži sa týmto obohatili o dva kilogramy žltého kovu. Štvrtý z partie podozrivých čakal v naštartovanom aute, s ktorým z miesta činu ušli. V ceste so svojim lupom pokračovali v nafukovacom člne, ktorým preplávali z Maďarska cez Dunaj na Slovensko. U nás čln podpálili a ušli ďalej na aute.

Ďalšie informácie k prípadu nie sú známe, pretože prebieha vyšetrovanie maďarskými policajtmi. Tí zločincov prenasledovali z Taty smerom na Ostrihom, no páchatelia im pod kolesá auta hodili ostrý predmet a to im znemožnilo v prenasledovaní pokračovať. Polícia do pátracej akcie nasadila aj vrtuľník z Budapešti.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu