Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Podvodníci v Bratislave ponúkajú mestské byty: Pýtajú tisíce

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V Bratislave sa objavili podvodníci, ktorí od obyvateľov pýtajú niekoľkotisícovú úhradu za sprostredkovanie a poskytnutie mestského nájomného bytu.

Ako informoval riaditeľ kancelárie primátora Ľubomír Andrassy, všetky tieto podvodné transakcie a fiktívne zmluvné vzťahy išli mimo oficiálnych pravidiel a procesov bratislavského magistrátu. Hlavné mesto preto upozorňuje obyvateľov, aby boli opatrní pri podpisovaní akýchkoľvek zmlúv či uhrádzaní faktúr, ktoré sa týkajú získania mestských nájomných bytov.

Podvodníci vystupujú v mene oficiálnych zamestnancov magistrátu, informoval Andrassy. "Primátor Milan Ftáčnik z týchto dôvodov podniká kroky vo vzťahu k orgánom činným v trestnom konaní, aby sa takýmto podvodným praktikám, pri ktorých je absolútne neprijateľným spôsobom zneužívaná aj bratislavská samospráva, zabránilo," dodal. Pripomenul tiež, že mesto prijalo opatrenia, aby zistilo, či do protiprávneho konania nebol zapojený niekto zo súčasných či bývalých zamestnancov magistrátu. "Vedenie hlavného mesta žiada týmto spoluobčanov, ktorí podpísali falošné zmluvy, či zaplatili podvodné faktúry a boli takto podvedení a zneužití, aby kontaktovali vedenie hlavného mesta Bratislava. V prípade, že obyvatelia budú chcieť zostať v anonymite, môžu svoj podnet poslať na protikorupčnú emailovú adresu: korupcia@bratislava.sk," uviedol Andrassy. 

Pravidlá prideľovania mestských nájomných bytov boli po posledných komunálnych voľbách zásadne zmenené, a to nielen pri podávaní oficiálnych žiadostí či ich registrácii, ale aj pri ich schvaľovaní v mestských komisiách a v bratislavskom zastupiteľstve, upozornil Andrassy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu