Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ďalší piťovec putuje za mreže: Peter si odsedí osem rokov

Megaproces s Piťovcami
Megaproces s Piťovcami (Zdroj: Jan Zemiar)

PEZINOK – Za členstvo v zločineckej skupine piťovci, drogovú trestnú činnosť a hrubý nátlak si Peter Martiška, prezývaný Tajron, odsedí osem rokov v najmiernejšom väzení. Špecializovaný trestný súd v Pezinku dnes schválil dohodu o vine a treste, ktorú uzavrel s prokurátorom. Trest je právoplatný.

Martiška bol pôvodne obvinený v procese s údajným šéfom piťovcov Jurajom O. a ďalšími mužmi. Na júlovom verejnom zasadnutí súdu, na ktorom sa prerokúvala obžaloba voči celému gangu, však vyhlásil, že by mal záujem dohodnúť sa na treste s prokurátorom. Ten mu vyhovel, keďže obžalovaný sa priznal. Martišku odsúdili za členstvo v skupine, za to, že v jej mene obchodoval s drogami a za to, že sprostredkoval súhlas od vyššie postaveného člena na vyberanie takzvaných poplatkov za ochranu od prostitútok.

Piťovci sú na špecializovanom súde obžalovaní z 19 skutkov, ktorými sa mali dopustiť trestných činov založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, trestných činov súvisiacich s nedovolenou výrobou omamných a psychotropných látok a ich následnou distribúciou, zločinu ublíženia na zdraví, vydierania a obmedzovania domovej slobody, ale aj hrubého nátlaku, nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a výtržníctva. Juraja O., prezývaného Piťo, spolu s ďalšími mužmi zadržali v novembri 2011 pri najväčšej policajnej akcii v slovenskej histórii.

Špecializovaný súd dnes schválil dohodu o vine a treste aj medzi obžalovaným Zdenkom Soldánom a prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry. Soldán, ktorý podľa schválenej dohody bol činný pre bratislavskú zločineckú skupinu piťovci, by si mal odsedieť štyri roky v najmiernejšom väzení. Okrem toho zapálil stravovaciu prevádzku v Stupave a zúčastnil sa na bitke. Pri domovej prehliadku u neho navyše našli pištoľ, strelivo a častí zbraní, na ktoré nemal povolenie, a drogy. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu