Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Justičné prekvapenie: Štyria piťovci na slobode, vo väzení boli nezákonne!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Štyria piťovci sedeli podľa nálezu ústavného súdu nezákonne vo väzbe. Podľa medializovaných informácií ich v stredu na príkaz sudcu Špecializovaného trestného súdu prepustili z väzenia na slobodu.

Dvoch z nich opäť zadržali policajti po tom, ako opustili brány väznice. Prokurátor ich navrhol opäť posadiť do väzby. Sudca o tom bude rozhodovať vo štvrtok ráno. Ďalší dvaja sú na slobode.

Podľa prokuratúry mali obvinení koncom roka 2006 spolu s ďalšími osobami cudzej štátnej príslušnosti v Trnavskom a Bratislavskom kraji realizovať činnosť ako členovia zločineckej skupiny. Po vybavení podvodných hypotekárnych úverov doposiaľ nezistenými osobami v USA cez biele kone založili účty v bankách na Slovensku. Tie zakladali vďaka falošným dokladom, ktoré vyhotovili s údajmi osôb z USA.

"Tam poukázali peniaze z neoprávnene získaných úverov v Amerike, pričom niektorí vyhrážaním zariadili mlčanlivosť členov a ich zotrvanie v skupine. Pomocou personálu banky vyberali prostriedky v pobočkách a časť z nich odovzdávali neznámym osobám cudzej národnosti,". Obvinení mali podľa denníka uskutočniť postupne výbery v sume vyše 1,1 milióna eur, pričom zásluhou polície bol zmarený výber hotovosti vo výške 3.016.506,92 eura.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu