Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Poľské nemehlo v Martine: Ukryl sa v obchode, chcel kradnúť a prezradil sa!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MARTIN - Skoro! Muž (37) z neďalekého Poľska sa v utorok vybral na nákupy do Martina, platiť však rozhodne nechcel. Krádež v obchodnom dome si podrobne naplánoval a možno by mu aj bola vyšla, keby nezabudol na jeden malý detail.

Poliak sa po skončení otváracích hodín v obchodnom dome v Martine ukryl v jednej z predajní a prečkal do záverečnej. Keď obchod zavreli, vyšiel zo skrýše a začal "makať". Ničil jeden snímač pohybu za druhým, aby mohol nerušene kradnúť. Na jeden zapatrošený však zabudol a práve ten sa mu stal osudným. "Neporadilo sa mu však znefunkčniť všetky snímače, pričom jeden snímač spustil alarm," uviedla žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Keď ho začul, ukryl sa v predajni medzi nábytkom, no už bolo neskoro. Privolaní muži zákona ho našli, zatkli a predviedli na stanicu. V obchodnom dome tak okrem zničených snímacích zariadení nestihol napáchať žiadnu škodu. Napriek tomu ho trest neminie. "Obvinenému mužovi hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody až na dva roky," dodala Balogová s tým, že dnes už bol Poliak martinským súdom aj uznaný vinným.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu