Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dráma na letisku: Slovákov letiacich do USA zadržalo protiteroristické komando!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LONDÝN - Slovákov podozrievajú z terorizmu! Na londýnskom letisku Heathrow sa v stredu podvečer postarala o rozruch skupina zahraničných turistov, medzi ktorými bolo aj niekoľko Slovákov. U jedného z nich totiž pri bezpečnostnej kontrole našli neznámy predmet, ktorý pripomínal nefunkčný detonátor. Dvoch Slovákov londýnski muži zákona naďalej zadržiavajú, ostatní turisti museli výlet do Spojených štátov predčasne ukončiť a vrátiť sa domov.

Skupina 11-tich ľudí vrátane Slovákov si prostredníctvom cestovnej kancelárie zakúpila niekoľkodňový pobyt v Spojených štátoch. Ich cesta však predčasne skončila už na londýnskom letisku Heathrow, keď u jedného z nich, konkrétne Slováka, našli podozrivý predmet, zrejme nefunkčný detonátor. "U jedného z nich našli neznámy predmet, ktorý by mohol byť súčasťou výbušniny," povedal nám hovorca Ministerstva zahraničných vecí Boris Gandel.

Polícia po prehľadaní celej skupiny zadržala štyroch turistov, pričom po vypočutí dvoch z nich prepustila. Dvoch Slovákov si nechala na ďalšie vypočúvanie a pokračuje vo vyšetrovaní. Všetci ostatní museli na výlet za veľkou mlákou zabudnúť a siedmi z nich už odcestovali späť domov. Avšak až po dlhom 11-hodinovom prehľadávaní a zadržiavaní.

Ako ďalej dodal Gandel, zadržaný Slovák, u ktorého údajnú časť výbušniny našli, už má zabezpečeného právneho zástupcu. Tamojšia polícia ho totiž údajne podozrieva z terorizmu. On to však popiera a tvrdí, že neznámy predmet mu musel niekto podstrčiť. Ak by ho totiž viezol už zo Slovenska, neprešiel by ani bezpečnostnou kontrolou vo Viedni. Keďže skupina turistov smerovala do Spojených štátov, striktné opatrenia môžu súvisieť so sprísnenými bezpečnostnými kontrolami po teroristickom útoku v Bostone.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu