Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Pátranie po stratených bratoch má definitívny koniec: Našli už aj Nikolasa (†6)

Pátranie po nezvestných chlapcoch nemalo šťastný koniec.
Pátranie po nezvestných chlapcoch nemalo šťastný koniec. (Zdroj: SITA)

BAKA/GABČÍKOVO – V prívodnom kanáli Dunaja sa v sobotu našlo mŕtve telo Alexa (†9). Po viacdňovom hľadaní dieťa vypátrali medzi obcami Trstená na Ostrove a Baka v okrese Dunajská Streda. Definitívny koniec tragédie však záchranári dosiahli až v nedeľu, keď vo Vodnom diele Gabčíkovo objavili aj pozostatky mŕtveho Nikolasa (†6).

Pri plavebnej komore Vodného diela Gabčíkovo (VDG) našli v nedeľu záchranári Komplexnej centrálnej záchrannej služby (KCZS) Gabčíkovo mŕtve telo šesťročného chlapca. Informoval o tom hovorca Slovenského vodohospodárskeho podniku Ľuboš Krno.

Informáciu potvrdil aj šéf KCZS Ján Culka. "Telo sme vytiahli krátko pred desiatou hodinou," konštatoval s tým, že staršieho deväťročného brata našli v prívodnom kanáli Dunaja ešte v sobotu (11.5.). Dvaja súrodenci boli nezvestní od 30. apríla, stratili sa v obci Horný Bar - Šuľany. Pátrací tím hľadal deti takmer dva týždne. Ich veci, topánky, šaty a bicykel sa našli koncom apríla na brehu prívodného kanála Vodného diela Gabčíkovo.

Obaja bratia sa s najväčšou pravdepodobnosťou utopili, na brehu po nich zostal len bicykel a časti oblečenia. Pátracie akcie krátko po nahlásení ich nezvestnosti skončili bez úspechu. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu