Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Siedmačka sa počas vyučovania vrhla na učiteľku: Škriabanie, kmásanie a facky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Nečakaný amok v triede! Učiteľka základnej školy v Spišskej Novej Vsi sa spamätáva zo surového útoku žiačky (13), ktorá ju uprostred vyučovania priamo pred očami šokovaných spolužiakov bezhlavo tĺkla. Spočiatku slovné urážky, po tom škriabanie, ťahanie za vlasy a nakoniec padli aj facky. Agresívna školáčka sa od útoku v škole neukázala, učiteľka sa po jej vyčíňaní zotavuje. Správu priniesol denník Korzár.

Hádku, ktorá sa strhla medzi žiačkou siedmej triedy a skúsenou pedagogičkou, vyvolala úplná banalita - žuvačka v ústach. Keď učiteľka žiačku požiadala, aby si ju z úst vybrala, namiesto toho, aby ju uposlúchla, počastovala ju niekoľkými urážkami. Od slov však neskôr prešla aj k skutkom a na vyučujúcu zaútočila.

Pred očami vystrašených rovesníkov ju škriabala, kmásala za vlasy a dokonca si trúfla aj na facky. V spišskonovoveskej škole ide vraj o prvý takýto prípad. Potvrdil to jej riaditeľ, ktorý sa však k incidentu nechcel vyjadrovať. Spolužiaci naopak čo to o výbušnom dievčati prezradili. "Robí si čo chce. Nikoho nepočúva, ani rodičov," povedal jeden z nich.

Po škole sa údajne povráva, že dievča ma psychickú poruchu, na ktorú sa lieči. Po konflikte medzi žiačkou a pedagogičkou na mieste zasahovala aj polícia. "Danú vec policajti Obvodného oddelenia PZ Spišská Nová Ves objasňujú ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu," uviedla košická policajná hovorkyňa Jana Mesárová.

Pedagógovia majú momentálne postavenie chránenej osoby, vďaka ktorému majú zvýšenú trestno-právnu ochranu. Prípad zo siedmackej triedy by tak mohol mať dohru v občiansko-právnom konaní. Špeciálna pedagogička z Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Spišskej Novej Vsi Viera Šilonová však predpokladá, že vzhľadom na nízke platy, učitelia zrejme takéto konflikty súdnou cestou neriešia. Mala by sa preto podľa nej otvoriť diskusia o zvýšení ochrany učiteľov a uvažovať o prísnejšej legislatíve.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu