Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Búračka policajtov s ožratým zlodejom: Takto skončilo ich auto po naháňačke!

Policajné auto utrpelo niekoľkotisícovú škodu Zobraziť galériu (3)
Policajné auto utrpelo niekoľkotisícovú škodu (Zdroj: polícia)

BRATISLAVA - Úspešný zásah! Policajtom sa vo štvrtok večer podarilo dolapiť Trnavčana (29), ktorý sa rútil Pezinkom na ukradnutom aute. Utrpeli pri tom však menšie straty. Šialeného vodiča totiž zastavil až náraz do ich služobného vozidla, ktorému zlynčoval celý pravý bok. Keďže muž mal riadne vypité, šoféroval kradnuté auto a ohrozil pri tom aj mužov zákona, na krku má teraz rovno tri obvinenia.

Stálo mu to za to? Keď sa mladý Trnavčan vo štvrtok večer rozhodol odcudziť Peugeot spred firmy vo Vištku, zrejme nemal ani poňatia, ako jeho dobrodružný večer skončí. Keď ho policajná hliadka zahliadla, ako sa bezhlavo rúti Pezinkom, okamžite ho začala prenasledovať. "Policajti dávali vodičovi znamenie, aby zastal a upustil od svojho protiprávneho konania," informuje bratislavská policajný hovorkyňa Petra Hrašková.

Bláznivý vodič však len mávol rukou a dupol na plyn. Keď Trnavčan prechádzal Šenkvicami, druhá hliadka mu služobným autom aj vlastnými telami zablokovala cestu.  "Napriek tomu, že malo služobné motorové vozidlo zapnuté výstražné svetelné a zvukové výstražné znamenie a hliadka pri vozidle dávala vodičovi svetelné znamenie na zatavenie, vodič to ignoroval," dodala Hrašková.

Búračka policajtov s ožratým
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: polícia)

Policajti museli dokonca od auta odskočiť, aby ich šialenec nezrazil. Jeho nebezpečnú jazdu ukončila až havária. "Vodič zastal až potom, čo vozidlom Peugeot narazil do služobného motorového vozidla Kia Ceed," uviedla hovorkyňa. Keď policajti mladíka podrobili skúške na alkohol, hneď pochopili, čo mu dodávalo toľko odvahy. Nafúkal totiž až 2,73 promile. Pri nehode utrpel menšie zranenia a bol prevezený na ošetrenie do nemocnice.

Škodu, ktorú napáchal na policajnej Kia Ceed, vyčíslili na 4 tisíc eur. Mladík si štvrtkovým dobrodružstvom poriadne zavaril. Okrem obvinenia z krádeže má na krku aj ďalšie za útok na verejného činiteľa a vedenie vozidla pod vplyvom alkoholu.

Búračka policajtov s ožratým
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: polícia)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu