Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Z domova rovno do hrobu: Postihnutá Marika (†40) zomrela v zúboženom stave!

Marika bola podľa otca pred smrťou len kosť a koža
Marika bola podľa otca pred smrťou len kosť a koža (Zdroj: TV JOJ)

VEĽKÁ LEHÔTKA - Podvyživená, podchladená a dehydrovaná. V takomto dezolátnom stave previezli Mariku (†40) z domova vo Veľkej Lehôtke do bojnickej nemocnice, kde o pár hodín na to zomrela. Kto môže za jej smrť v hrozných bolestiach? Rodičia sú presvedčení o tom, že pracovníci domova, ktorí sa o ženu s detskou mozgovou obrnou starali 10 rokov, tí to však odmietajú. Informovala o tom Tv JOJ.

Marika trpiaca detskou mozgovou obrnou žila v centre sociálnej pomoci vo Veľkej Lehôtke približne 10 rokov. Pred pár dňami ju však odtiaľ vo vážnom stave odviezla sanitka do bojnickej nemocnice. "Bola podchladená, podvyživená a dehydrovaná," tvrdí jej otec Imrich. Keď ju hospitalizovali, bola doslova na pokraji smrti, jej telo malo teplotu iba 29,5 °C.

Podľa primárky bojnickej nemocnice Márie Šramkovej bola prijatá s podozrením na náhlu brušnú príhodu. Mariku museli okamžite operovať, no jej telo začalo pomaly odchádzať a pár hodín na to svoj boj o život prehrala. Čo presne bolo príčinou jej náhlej smrti,  je nejasné. Rodičia sú presvedčení o tom, že za smrť ich dcéry môžu sociálni pracovníci, ktorí ju do zúboženého stavu dostali.

Tí to však zaryto odmietajú. "Z hľadiska sociálnej starostlivosti pracovníci nášho zariadenia nič nezanedbali. Adekvátne sa o ňu približne 10 rokov starali," povedal hovorca VÚC Trenčín Peter Toman. Do prípadu záhadnej smrti sa už zapojila aj polícia, ktorá už začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Otec nebohej ženy má v sociálnom centre aj ďalšiu dcéru, ktorá je podľa neho v rovnako zlom stave ako bola pred smrťou Marika. Na jej stav údajne personál niekoľkokrát upozorňoval. Pracovníci si však stoja za tým, že nepochybili a chcú, aby sa celý prípad dôkladne prešetril.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu