Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Zásah lovcov lebiek: Údajný mafián sa roky skrýval pri policajnej stanici!

Petra S. hľadali pre mafiánsku vraždu
Petra S. hľadali pre mafiánsku vraždu (Zdroj: polícia)

BRATISLAVA – Skrýval sa im pod nosom. Slovenským lovcom lebiek sa podarilo vypátrať nebezpečného zločinca Petra S. (39), ktorý má mať namočené prsty v mafiánskej poprave z roku 1999 v bratislavskom Ružinove. Policajní pátrači pritom nemuseli zájsť ďaleko, zločinec sa totiž skrýval v jednom z bytov neďaleko budovy policajného prezídia.

Hľadaný Peter S. sa zrejme riadil starým dobrým slovenským porekadlom „Pod lampou je najväčšia tma“ a pri hľadaní vhodného úkrytu zakotvil len pár metrov od sídla polície. Lovci lebiek preto po zločinca, ktorý je pre nich známou firmou, nemuseli chodiť ďaleko. „Pátrači ho spolu s Národnou kriminálnou agentúrou zadržali v byte neďaleko policajného prezídia v Bratislave,“ potvrdil dolapenie hľadaného hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

Policajný zásah v jednom z bytov v bratislavskom Novom Meste prebehol hladko. Peter zrejem tušil, prečo mu lovci lebiek „klopú na dvere“ a zatýkaniu sa vôbec nebránil. „Zásah prebehol hladko a bez zranenia. Zadržaný nekládol odpor a s políciou spolupracoval,“ dodal Slivka. Po zadržaní putoval zločinec rovno za mreže.

K mafiánskej poprave, s ktorou sa Petrovo meno spája, a pre ktorú bol naňho vydaný v roku 2011 zatykač, došlo koncom apríla 1999. Vo večerných hodinách mal na Bachovej ulici v Bratislave odpútať pozornosť obete, na ktorú mal jeho komplic vystreliť a zasiahnuť ju do hlavy. Pri úteku z miesta padli ešte ďalšie dva výstrely. Peter sa už dlhší čas vyhýbal spravodlivosti a na mieste trvalého bydliska sa nezdržiaval. Keďže je pre políciu známou firmou, netrvalo dlho, a podarilo sa im zistiť adresu, ktorá na ich počudovanie susedí so sídlom mužov zákona.

Zadržanie Petra S.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu