Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Expolicajt Jozef, zodpovedný za smrť manželov, zostáva vo väzbe

Bývalý policajt zastrelil manželov v ich dome v stredu 13. februára večer
Bývalý policajt zastrelil manželov v ich dome v stredu 13. februára večer (Zdroj: greb noviny.sk)

BANSKÁ BYSTRICA - Krajský súd v Banskej Bystrici zamietol sťažnosť expolicajta Jozefa H. proti väzbe. Expolicajta stíhajú za vraždu manželov Anny (68) a Milana Š. (67) z Veľkej Lehoty.

Do väzby ho 20. februára vzal sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici. Proti tomu obvinený podal sťažnosť, ale odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici na neverejnom zasadnutí ju zamietol ako nedôvodnú. Uviedla to dnes hovorkyňa Krajského súdu Silvia Svitková.

Bývalý policajt zastrelil manželov v ich dome v stredu 13. februára večer. Polícia začala pátrať po manželoch ako nezvestných v piatok 15. februára na žiadosť príbuzných. Manželia sa neozývali, ani nebrali mobilný telefón. Pri prvej prehliadke ich domu sa našli peniaze, doklady a mobilný telefón, ale aj nábojnica kalibru 7,65 milimetrov a krvavé škvrny, ktorých expertíza potvrdila, že ide o ľudskú krv. Manželov však nebolo a preto polícia rozbehla pátraciu akciu, do ktorej sa zapojili aj hasiči a záchranári so špeciálnymi psami na vyhľadávanie mŕtvol.

Operatívnym pátraním sa polícia sústredila na expolicajta Jozefa H. ako suseda nebohých manželov, ktorý v tom čase v chalupe už nebol. Policajtom sa ozval v nedeľu ráno a k vraždám sa priznal. Dôchodcov navštívil ich v dome a v skratovom konaní ich zastrelil. Telá zavraždených sa našli v kôlni pri chalupe, ktorá patrí expolicajtovi.

Za najpravdepodobnejší motív vražedného útoku sa považuje spor o pozemok a o vlastníctvo prístupovej cesty k domu obetí a k policajtovej chalupe.

Expolicajt je obvinený z obzvlášť závažného zločinu vraždy v súbehu so zločinom porušovania domovej slobody. Za to mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, alebo doživotie. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu