Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Košického „bombomaniaka“ označil súdny znalec za ekologického teroristu

Ladislav K.
Ladislav K. (Zdroj: SITA)

KOŠICE – Súd s Košičanom Ladislavom K.(32), dnes pokračoval na Okresnom súde Košice I. Kým na predchádzajúcom pojednávaní bol značne vystresovaný a dožadoval sa trestu smrti, tentokrát mlčal a na svedkov nemal žiadne otázky. Pôsobil však naďalej veľmi zlomene a utrápene.

Ladislav K. je obžalovaný zo zločinu terorizmu. Ešte v decembri 2011 pri košickom McDonalde odpálil časovanú nálož. Len zázrakom nikto pri výbuchu nebol zranený. Dnes na súd predstúpili traja svedkovia. Súdny znalec z Čiech na extrémizmus, znalec na výbušniny a dievča s ktorou si dopisoval obžalovaný na Facebooku. „Obžalovaného môžeme označiť za ekologického teroristu. Je 109 definícií na takéto zaradenie a on mnohé spĺňa,“ povedal pred súdom expert na extrémizmus.

Ďalší odborník na výbušniny vysvetlil, že ľudia pohybujúci sa v inkriminovaný čas okolo McDonaldu mali obrovské šťastie, že nástražný systém bol umiestnený v odpadkovom koši. „Keby bol inde, tak škody by boli pravdepodobne oveľa väčšie.“ Svedkyňa len potvrdila, že obžalovaný sa ani na sociálnej sieti netajil svojimi extrémnymi názormi, ako chce chrániť zvieratá. Ďalšie pojednávanie bude 8. apríla a predvolaní sú znalci z odboru psychiatrie. Jeho obhajca totiž žiadal o opätovný  znalecký psychiatrický posudok pre svojho klienta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu