Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Prelomový rozsudok: Odsúdili prvého ekoteroristu, Košičan dostal 25 rokov!

Ladislavov obhajca sa odvolal Zobraziť galériu (4)
Ladislavov obhajca sa odvolal (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Padol prvý rozsudok za závažný trestný čin terorizmu na Slovensku! Okresný súd Košice I. dnes odsúdil Košičana Ladislava k. (32) na 25 rokov nepodmienečne s výkonom trestu v zariadení s maximálnym stupňom stráženia. Jeho obhajkyňa sa ihneď proti rozsudku odvolala.

Obvinený Ladislav K. ešte v decembri 2011 pri košickom McDonalde odpálil časovanú nálož. Len zázrakom nikto pri výbuchu nebol zranený. Rozsudok prijal bez emócií a ani sa k nemu nijako nevyjadril.

Ladislav po vypočutí rozsudku.
Zobraziť galériu (4)
Ladislav po vypočutí rozsudku.  (Zdroj: Miroslav Vacula)

Verdikt si ho vypočul aj jeho otec, ktorý bol na súde prítomný. Rozsudok ešte nenadobudol právoplatnosť, pretože obhajkyňa sa ihneď odvolala. U svojho klieta chce dokázať duševnú poruchu v čase spáchania trestného činu. Tú však už na minulých pojednávaniach súdni znalci z odboru psychiatrie vylúčili, i keď pripustili, že obvinený je emočne chladný a má poruchu osobnosti.

„V čase spáchania činu, však bol príčetný, jeho konanie bolo premyslené, plánované a cielené. Nenachádzame v jeho úmysle chorobnú motiváciu,“ uviedli v posudku. I preto bol obvinenému ešte v rámci trestu nariadený 36 mesačný ochranný dohľad po odpykaní trestu vo väzení.

Prelomový rozsudok: Odsúdili prvého
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu