Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Súd s údajným bossom jakšíkovcov pokračuje: Vyhrážky a vydieranie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Jeden z hlavných svedkov v procese s údajným šéfom jakšíkovcov Liborom J. dnes pred súdom zopakoval, že sa mu v roku 2009 vyhrážal podpálením auta a ateliéru.

Bratislavský architekt navrhol rekonštrukciu reštaurácie Libora J. na Dlhých dieloch, on však s výsledkom spokojný nebol a preto chcel späť polovicu peňazí, ktoré architektovi zaplatil. V procese na Okresnom súde Bratislava I je Libor J. obžalovaný z vydierania spolu s Mariánom S. a Rastislavom T.

V ďalšom bode obžaloby ich prokuratúra viní z vydierania istého bratislavského autičkára pre údajne fiktívny dlh vo výške 51.500 eur. Dopomôcť si pritom mali zbraňou, nadávkami a vyhrážaním. Podľa obžaloby tohto muža prinútili podpísať notársku zápisnicu, v ktorej uznal spomínaný dlh. Ako poistku, že Libor J. peniaze dostane, mali žiadať aj záložné právo na dom, v ktorom poškodený s družkou žije. Libor J. to na minulom pojednávaní odmietol. S poškodeným sa na spísaní zápisnice vraj dohodli, pretože v tom čase nemal peniaze, ktoré mu mal vrátiť. Tie boli za čierny mercedes, ktorý si od neho Libor J. údajne kúpil, ale keďže sa kazil, chcel ho vrátiť.

Na súde dnes vypovedal právnik Libora J., ktorý nevidel žiadne násilie a nepočul žiadne vyhrážky, keď za ním prišiel Libor J. s poškodeným poradiť sa, ako dlh vyriešiť. Nič podobné sa podľa neho neudialo ani na notárskom úrade, kam išli spísať notársku zápisnicu o uznaní dlhu. S Liborom J. sa pozná roky a sú priateľmi, jeho výsluch navrhol obhajca obžalovaného. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu