Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Bude pykať: Expolicajta Jozefa usvedčili z vraždy manželského páru!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA – Okresný súd v Banskej Bystrici dnes rozhodol o vzatí do väzby bývalého policajta Jozefa H., ktorého vyšetrovateľka obvinila z obzvlášť závažného zločinu vraždy v súbehu so zločinom porušovania domovej slobody v prípade vraždy manželov Anny Š. a Milana Š. vo Veľkej Lehote v okrese Žarnovica.

"Môžem potvrdiť, že súd vyhovel v plnom rozsahu návrhu prokuratúry a vzal obvineného do väzby preventívnej a útekovej," uviedol prokurátor Krajskej prokuratúry v Banskej Bystrici. Expolicajt mal dôchodcov zastreliť krátkou strelnou zbraňou, hrozí mu 20 – 25 rokov za mrežami, respektíve doživotie. "Obvinený aj obhajca podali sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Krajský súd v Banskej Bystrici," dodala hovorkyňa Krajského súdu v Banskej Bystrici Silvia Svitková.

Ako na tlačovej besede v pondelok 18. februára uviedol riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici Marian Slobodník, s vysokou pravdepodobnosťou boli motívom vraždy majetkové nezhody týkajúce sa prístupovej cesty. Tá je vo vlastníctve viacerých spoluvlastníkov, medzi nimi aj nebohých manželov. Páchateľ časť cesty pred niekoľkými mesiacmi odkúpil od iných spoluvlastníkov. "Nejakým spôsobom boli títo manželia obídení, podali návrh na súd," uviedol Slobodník. Súdne pojednávanie malo byť 4. marca.

Telá manželov sa našli na mieste prechodného bydliska - na chalupe páchateľa vo Veľkej Lehote. Jozef H. (1974) má trvalé bydlisko v Nitre, prechodne býva v spomínanej obci. Ide o bývalého príslušníka Policajného zboru, ktorý skončil služobný pomer na vlastnú žiadosť v roku 2008.

Ku skutku malo podľa výpovede páchateľa dôjsť ešte v stredu (13. 2.) vo večerných hodinách. Muž v nedeľu (17. 2.) ráno zavolal pracovníkovi odboru kriminálnej polície, že je v zahraničí, avšak mieni sa vrátiť do Bratislavy a priznať k spáchaniu trestného činu. V hlavnom meste ho policajti zadržali a predviedli na Okresné riaditeľstvo PZ v Žiari nad Hronom.

Podľa Slobodníka vcelku podrobne popísal, čo sa stalo v dome dôchodcov. "Navštívil ich, došlo k nejakému skratovému konaniu podľa neho. Použil krátku strelnú zbraň a obidvoch manželov zastrelil." Po výsluchu sa uskutočnila domová prehliadka v jeho prechodnom bydlisku. Polícia zaistila strelné zbrane, ktoré mal muž v legálnej držbe. Našli sa aj telá poškodených.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu