Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Expolicajt, ktorý zabil manželov z Veľkej Lehoty, už stojí pred súdom

Telá zavraždených sa našli v kôlni pri chalupe, ktorá patrí expolicajtovi
Telá zavraždených sa našli v kôlni pri chalupe, ktorá patrí expolicajtovi (Zdroj: greb noviny.sk)

BANSKÁ BYSTRICA – Policajní kukláči dnes krátko pred 16. hodinou predviedli pred sudcu Okresného súdu v Banskej Bystrici expolicajta Jozefa H. (39) z Nitry, stíhaného za dvojnásobnú vraždu starších manželov z Veľkej Lehoty v okrese Žarnovica.

Sudca vypočuje obvineného a rozhodne o návrhu prokurátora krajskej prokuratúry na vzatie muža do väzby. Jozef H. je obvinený z obzvlášť závažného zločinu vraždy v súbehu so zločinom porušovania domovej slobody, za čo mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, alebo doživotie. Konanie o väzbe je neverejné.

Vražda sa stala v dome manželov v stredu 13. februára večer. Polícia začala pátrať po manželoch v piatok 15. februára na žiadosť príbuzných, pretože manželia sa neozývali, ani nebrali mobilný telefón. Pri prvej prehliadke ich domu sa našla nábojnica kalibru 7,65 milimetra a krvavé škvrny, expertíza potvrdila, že ide o ľudskú krv. Manželov hľadali aj hasiči a záchranári so špeciálnymi psami na vyhľadávanie mŕtvol.

Telá zavraždených sa našli v kôlni pri chalupe, ktorá patrí expolicajtovi. Jozef H. sa policajtom ozval v nedeľu ráno a priznal, že manželov zavraždil. Obete navštívil doma a v skratovom konaní ich zastrelil. Pravdepodobným motívom útoku na manželov je spor o vlastníctvo prístupovej cesty k domu obetí a k jeho chalupe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu