Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zlodej sa vydával za moderátora RTVS Bomboša: Od jeho babky vymámil celoživotné úspory!

Zlodej a údajný kamarát Romana Bomboša obral jeho babku o peniaze Zobraziť galériu (3)
Zlodej a údajný kamarát Romana Bomboša obral jeho babku o peniaze (Zdroj: SITA, policia)

BRATISLAVA – Klamár sa zahral na celebritu. Moderátor Rádia Slovensko Roman Bomboš sa nestihol čudovať, keď sa mu z rodiny začali hrnúť gratulácie k novému autu. Žiadne totiž nekupoval. Všetko sa vysvetlilo až vtedy, keď zistil, že jeho stará mama sa stala obeťou „podomových“ podvodníkov. Jeden z nich sa v telefóne zahral na vnuka-moderátora a od dôverčivej babičky vymámil celoživotné úspory!

Čoraz častejšie sa objavujú prípady dôverčivých dôchodcov, ktorí sa nechajú ľahko oklamať presvedčivými podvodníkmi a neraz im odovzdajú všetky svoje úspory. S podobnou nepríjemnou skúsenosťou sa podelil aj známy moderátor Rádia Slovensko Roman Bomboš, ktorého stará mama prišla kvôli bezcitným podfukárom o tisíce eur.

„Včera zavolal mojej babke chlapík, ktorý sa predstavil mojím menom... že si idem kúpiť auto a potrebujem 4 tisíc eur,“ opísal utorkový zážitok moderátor Bomboš. Babičke sa síce nezdal zmenený hlas, no podvodník ju ubezpečil, že má len chrípku. Neznámi zločinci už o pár minút klopkali starenke na dvere.

Identikit páchateľa
Zobraziť galériu (3)
Identikit páchateľa  (Zdroj: SITA, policia)

Pred bytom sa však objavil iný muž, ktorý tvrdil, že vnuk Bomboš nemohol prísť. „Tvrdil, že to je môj najlepší kamarát a ja som stále v banke, a že nech pošle tie peniaze po ňom,“ dodáva moderátor. Starenka v domnení, že peniaze skončia v rukách vnuka Romana, odovzdala neznámemu chlapovi 4 tisíc. Ten po tom na Krížnej ulici nastúpil do čierneho auta a zmizol.

Keď moderátor zistil, že jeho stará mama sa stala obeťou podvodníkov, nedokázal skryť svoje rozhorčenie. „Chcem vidieť človeka, ktorý je taký zbabelý, že okradne 89-ročného človeka o všetky peniaze,“ hovorí pobúrený Bomboš s tým, že nešťastný incident oznámil na polícii. V to, že by sa starej mame úspory vrátili, veľmi nedúfa. Na neľudských podvodníkov má jednoznačný názor. „Niektoré totálne nuly sa neštítia úplne ničoho,“ uzavrel Bomboš. Polícia po zlodejovi, ktorý má asi 40 rokov intenzívne pátra. "Poverený príslušník už začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci prečinu podvodu," uviedla policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Polícia v súvislosti s podobnými prípadmi seniorov varuje, aby si na podomových klamárov dávali veľký pozor. Polícia upozorňuje občanov, aby nedôverovali neznámym osobám a nepožičiavali im pre akékoľvek dôvody peniaze. Neotvárali cudzím ľuďom a za žiadnych okolností ich nepúšťali do obydlia, ani pod zámienkou smädu, či potreby navštíviť toaletu,“ upozorňuje hovorca policajného prezídia Michal Slivka. Podvodníci sa zvyknú vydávať za podomových predajcov, plynárov, pracovníkov elektrární alebo vodární. Dôvod neohlásenej návštevy je však vždy rovnaký - dostať sa do bytu obete a pripraviť ju o peniaze alebo cenné predmety.

Bezdôvodnú a v niektorých prípadoch aj násilnú pomoc takýchto podvodníkov odmietnite a v žiadnom prípade nevyberajte hotovosť alebo cennosti v prítomnosti neznámych osôb. Ak máte podozrenie zo spáchania podvodu, krádeže alebo vás navštívia neznáme podozrivé osoby, neváhajte ihneď kontaktovať políciu na známom čísle 158.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu