Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Košický „bombomaniak“ pred súdom: Chcem trest smrti!

Obžalovaný Ladislav je evidentne v zlom psychickom stave Zobraziť galériu (5)
Obžalovaný Ladislav je evidentne v zlom psychickom stave (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Zlomený a s červenými očami plným sĺz. Tak dnes predstúpil pre košický súd Ladislav K. (32), ktorý je obžalovaný zo zločinu terorizmu. Ešte v decembri 2011 pri košickom McDonalde odpálil časovanú nálož. Len zázrakom nikto pri výbuchu nebol zranený.

 

Dnes bol na súde konfrontovaný so svedeckými výpoveďami majiteľa McDonaldu, podnikateľa. ktorý mu predal plošné spoje do domácky vyrobenej nálože a nakoniec sa musel pozrieť do očí i svojmu otcovi. Obžalovaný Ladislav je evidentne v zlom psychickom stave. Niekoľkokrát vyzval sudcu: „Prosím vás, ak ma odsúdite, tak chcem trest smrti.“ Majiteľ McDonaldu opísal, čo sa v deň výbuchu u nich v podniku dialo: „Konala sa tu detská párty. Bolo na nej asi sedem detí vo veku 7 až 12 rokov. Okrem nich sme tu mali množstvo klientov. Zvyčajne sa u nás premelie za hodinu asi 150 ľudí. Takže i v ten deň sme mali takúto návštevnosť.“

Košický terorista Ladislav
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

Keď sa na lavicu svedkov posadil otec obžalovaného, mladík nevedel zadržať slzy. Samotný otec však podmietol výpoveď z dôvodu, že obžalovaný je jeho syn. Sudca vzápätí prečítal jeho výpoveď z prípravného konania v ktorej sa uvádza, že Ladislav K. bol uzavretej, čudáckej a introvertnej povahy. Od detstva bol v škole šikovaný a z toho dôvodu odišiel i zo Strednej školy a učilišťa. „Nikde nepracoval a bol technicky antitalent. Živili sme ho my s manželkou. V izbe sa zatváral a často verbálne napádal mamu. Museli sme kvôli tomu volať viackrát policajtov. Potom sme mu u nás zrušili i trvalú adresu, i keď stále býval  u nás. Syn bol už trestaný, pretože spáchal ozbrojenú lúpež. Liečil sa pol roka na psychiatrii v Plešivci,“ hovorí otec v písomnej výpovedi.

Pojednávanie s obžalovaným Ladislavom K. bude pokračovať vo februári. Jeho obhajca žiada o znalecký psychiatrický posudok pre svojho klienta. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu