Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Zlodeji obeťami krádeže: Zmätkári Peťo (19) a Jožo (25) prišli o vlastný lup

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE – Dá sa vôbec okradnúť zlodeja? Dá. Presvedčili sa o tom dvaja mladí zločinci z Košíc, ktorí si chceli „privyrobiť“ predajom kradnutých súčiastok. Keď Peter (19) s Jozefom (25) niesli svoj bohatý lup do zberne, vystrašilo ich hliadkujúce policajné auto a odhodili ho do kríkov. Neskôr večer sa poň vrátili, no v kríkoch už nič nenašli. Niekto ich zrejme predbehol a za súčiastky si nechal vyplatiť pekný balík. Jožovi a Peťovi tak ostali len oči pre plač a obvinenie na krku.

Mladí Košičania si krádež vopred naplánovali a koncom novembra 2012 sa vybrali k železničnej trati v obci Haniska, odkiaľ si odniesli drahé súčiastky. „Odcudzili voľne položené súčiastky zabezpečovacieho zariadenia, ktoré preniesli do neďalekého lesa,“ povedal košický policajný hovorca Alexander Szabó a dodal, že mladíci mali v pláne ich predať.

Peťo s Jožom vzali lup do zberne surovín pri Sokoľanoch a tešili sa na „ľahko“ zarobené peniaze. Neďaleko však zbadali policajné auto, spanikárili, súčiastky spolu s kradnutým bicyklom odhodili do kríkov a ušli. Keď sa poň neskôr večer vrátili, ostali v šoku. „Vo večerných hodinách toho istého dňa sa vrátili späť k svojmu lupu, avšak odcudzené súčiastky sa tam už nenachádzali,“ dodal Szabó.

So sklonenou hlavou a prázdnymi rukami odišli domov, kde ich neskôr vypátrala polícia. Nešikovných lúpežníkov už aj obvinili z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva. Košickej spoločnosti, ktorej ukradli súčiastky, spôsobili škodu až 4 tisíc eur. Ak im dokážu vinu, hrozí, že za mrežami strávia až 6 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu