Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Naháňačka ako z westernu: Fera nezastavilo ani 5 výstrelov, chodci uskakovali z cesty!

Fero unikal aj s dostrieľaným autom Zobraziť galériu (3)
Fero unikal aj s dostrieľaným autom (Zdroj: polícia)

HLOHOVEC – Divoká honba za zločincom ako z westernového filmu sa odohrávala v stredu v jednej z trnavských obcí Pastuchov. V tomto prípade však strážci zákona utečenca nenaháňali na štvornohých, ale štvorkolesových tátošoch. Pred šialenou a kľukatou jazdou opitého Františka za volantom museli uhýbať nielen vodiči, ale aj chodci. Nezastavili ho dokonca ani varovné výstrely!

František po opijáši v miestnom bare sadol za volant a spred krčmy vyštartoval ako profesionálny pretekár formuly. Na vrzgot gúm spozorneli hliadkujúci policajti, ktorí Opel Vectra začali prenasledovať. Šialený vodič šípil problémy, a preto radšej dupol na plyn. „Vodič nezastavil ani po opakovaných výzvach polície a začal autom unikať,“ povedala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Keďže mal František poriadne pod čapicou, mal čo robiť, aby policajtom unikol. Jeho prechádzaniu zo strany na stranu sa protiidúci vodiči ledva uhýbali, vystrašení chodci dokonca museli pred šialencom v aute uskakovať. Muži zákona sa preto rozhodli použiť tvrdšie donucovacie prostriedky. „Vodiča od arogantnej jazdy neodradilo ani 5 varovných výstrelov do vzduchu,“ dodala hovorkyňa.

 

Naháňačka ako z westernu:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: polícia)

 

S cieľom zbaviť sa policajnej hliadky, ktorá Františkovi celý čas dýchala na chrbát, strhol volant smerom na poľnú cestu. Tam už policajti namierili aj na auto a niekoľkokrát vystrelili. S rozbitými oknami a dierami v plechu odhodlaný muž unikal ďalej a jeho jazda bola čím ďalej, tým nebezpečnejšia. „Následne sa auto vrátilo do obce Pastuchov, vodič vypol svetlá a kľučkoval v uliciach dediny,“ uviedla Kredatusová.

Arogantný vodič sa nakoniec odstavil sám, keď zapadol na poli, po ktorom chcel ujsť. Následne sa ešte pokúšal uniknúť pešo, no policajti ho po celonočnej námahe spacifikovali a previezli na oddelenie. Tam zistili, že František sa pred divokou jazdou posilnil pár pol decákmi, nafúkal 1,25 promile. Zúfalca posadili za mreže, kde čaká na rozsudok. Za nebezpečnú naháňačku mu hrozí jeden rok väzenia.

 

Naháňačka ako z westernu:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: polícia)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu