Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Šokovaná exmanželka strelca zo Zvolena: Neviem si to vysvetliť!

Z firmy vynášajú telá obetí streľby Zobraziť galériu (10)
Z firmy vynášajú telá obetí streľby (Zdroj: SITA)

ZVOLEN - Traja mŕtvi! To je bilancia krvavého incidentu vo firme TC TRADE spol. s. r.o. na ulici Janka Jesenského vo Zvolene, kde dnes ráno vypukla streľba. Nehybné telá Milana P. (†64), Mariána P. (†36) a Adolfa P. (†46) našli ležať v jednej z kancelárií. Polícia už zadržala aj strelca, ktorým je Ivan H. (56), bývalý konateľ spoločnosti. Príčinou útoku mali byť nedoriešené finančné požiadavky.

Troch mŕtvych objavili dnes ráno okolo 8:20 v kancelárii spoločnosti TC TRADE spol. s.r.o., na mieste zasahovali záchranári. Hovorca záchranárov Boris Chmel potvrdil, že okrem troch mŕtvych na mieste neboli žiadni zranení. Záchranári ošetrili jednu ženu, ktorá sa psychicky zrútila, išlo o manželku a zároveň nevestu zastrelených mužov.

 

Šokovaná exmanželka strelca zo
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA)

 

Príčinou streľby boli údajne nedoriešené finančné požiadavky. Ako uviedol na brífingu krajský riaditeľ Policajného zboru v B. Bystrici Marián Slobodník, strelcom je Ivan H. (nar. 1956), bývalý konateľ spoločnosti. Ráno prišiel do firmy s tým, že chce navštíviť bývalých kolegov, vrátnik ho preto pustil dnu.

Zastrelil otca so synom

Medzi ním a súčasnými konateľmi došlo k slovnej hádke a následne aj k streľbe, po ktorej ostali na zemi ležať traja zamestnanci. „Páchateľ vystrelil do tiel poškodených väčšie množstvo striel. Na následky týchto striel všetci traja skonali,“ uviedol Slobodník. Obeťami sú Milan P. (†64), jeho syn Marián P. (†36), obaja zo Zvolena, treťou obeťou je Adolf P. (†46) z Banskej Bystrice.

Tragickú udalosť na číslo 112 oznámila svedkyňa, manželka najmladšej obete, ktorá vo firme pracuje ako sekretárka. Keď začula streľbu, vbehla do kancelárie a na Ivana skríkla, aby prestal strieľať. V tom momente strelec zložil zbraň a počkal na políciu, ktorú žena zavolala.
 

Jedna z obetí - Marián P. (†36)
Zobraziť galériu (10)
Jedna z obetí - Marián P. (†36)  (Zdroj: Facebook)

Exmanželka strelca je v šoku

Bývala manželka zvolenského strelca Ľubica, ktorá pracuje ako riaditeľka materskej škôlky vo Zvolene, je tragickou udalosťou zdrvená. Som v obrovskom šoku, neviem si to vysvetliť, povedala nám s plačom. S Ivanom H. sa rozviedla pred siedmymi rokmi a odvtedy sa s ním nestýka. Tvrdí však, že mali medzi sebou dobré vzťahy a otrasný čin exmanžela si nedokáže vysvetliť.

Ivana H. polícia zadržala hneď po hroznom čine. Podozrivý muž bol hneď na mieste zadržaný hliadkou Policajného zboru. V tejto chvíli prebiehajú procesné úkony, povedala nám banskobystrická policajná hovorkyňa Jana Vrbická. Strelec pri zatýkaní nekládol odpor. Televízia Stred.tv priniesla exkluzívne zábery zo zadržania podozrivého.

Zbraň mal v legálnej držbe

Polícia na mieste zaistila aj zbraň, z ktorej sa strieľalo. Páchateľ ju mal od januára tohto roku v legálnej držbe. „Podozrivý muž (56) zo Zvolena použil krátku strelnú zbraň, ktorú mal v legálnej držbe,“ dodala Vrbická. Ivan H. bol desať rokov, až do februára 2012, konateľom tejto spoločnosti. Polícia zatiaľ viac informácií neposkytla, v tejto chvíli prebiehajú procesné úkony.

 

Šokovaná exmanželka strelca zo
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA)

 

Stali ste sa svedkom tejto udalosti? Viete o prípade viac? Pošlite nám informácie, FOTO, VIDEO na tipy@topky.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu