Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Že sa nehanbia: Tínedžeri okrádali starších ľudí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – Liptovskomikulášski policajti vypátrali dvojicu mladistvých páchateľov premyslených krádeží finančnej hotovosti od zámerne vyhliadnutých starších spoluobčanov. Dnes o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová.

„Jedného z poškodených sledovali až k miestu jeho trvalého bydliska. Keď nič netušiaci muž odomykal vchodové dvere, jeden z páchateľov sa k nemu priblížil a zo zadného vrecka nohavíc mu vytrhol peňaženku, v ktorej mal 160 eur,“ spresnila s tým, že mládenci vzápätí ušli z miesta činu.

V ďalšom prípade sa ich obeťou stal muž, ktorému sa prihovorili pod zámienkou, že sa pôjdu spoločne prejsť. Rozhodol sa, že s nimi nikam nepôjde, no medzitým mu z vchodových dverí bytu odcudzili kľúče. Po chvíli sa vrátili, odomkli si ukradnutými kľúčmi a po prehľadaní bytu si odniesli peňaženku s hotovosťou 50 eur.

Pozornosti túlajúcich sa mladých zlodejov neunikla ani chatka v záhradkárskej osade. Využili nepozornosť majiteľa, ktorý rýľoval záhradku a priamo v chatke mu z odloženej peňaženky ukradli 35 eur. Mladistvým páchateľom vo veku 15 a 16 rokov hrozia za prečiny krádeží a porušovania domovej slobody polovičné sadzby dvojročných trestov odňatia slobody.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu