Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Vykrádali domy a chatky: Brali aj mrazené mäso, či radiátor

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Bratislavskí policajti obvinili skupinu ľudí, ktorá má od novembra minulého roku na svedomí niekoľko krádeží a vlámaní. Ako informoval bratislavský policajný hovorca František Peczár, za jednotlivé krádeže spolu obvinili štyri osoby a po preukázaní viny im hrozí trest odňatia slobody na dva roky. Všetci podozriví sú stíhaní na slobode.

Prvé z obvinení padlo v prípade pokusu o vlámanie do priestorov prevádzky zaoberajúcej sa čistením kobercov v pasáži obchodného centra na Rustaveliho ulici v Bratislave. Obvinení 26-ročný Michal V. z Pezinského okresu, 24-ročná Erika Š. z Nitry a 24-ročný Andrej M. z Bratislavy sa v noci z 23. na 24. novembra 2012 pokúsili vlámať do priestorov firmy. Majiteľovi neúspešným pokusom o vniknutie do priestorov prevádzky spôsobili škodu 160 eur.

Ďalším obvineným je 37-ročný Martin K. z Bratislavy, ktorý sa spolu s Michalom V., Erikou Š. a dvoma ďalšími osobami vlámal do betónovej pivnice v záhradkárskej osade v Rači. Z pivnice ukradli elektrocentrálu, kovový fúrik a rôzne iné veci a z priľahlej chatky si odniesli druhú elektrocentrálu, benzínovú kosačku, krovinorez a rôzne záhradkárske pomôcky. Majiteľom krádežou a poškodením zariadenia v období medzi 24. decembrom a 5. januárom spôsobili škodu 1 760 eur.

Obvinenie z ďalšej krádeže majú na krku Andrej M. a Michal V., ktorí sa spolu s ďalšou osobou 22. februára vlámali do prístavby rodinného domu na Ihriskovej ulici v Bratislave. Z prístavby ukradli štyri plastové boxy, rôzne druhy mrazeného mäsa a potravín, kovový gril a kosačku.

Majiteľovi spôsobili krádežou škodu 850 eur. Obaja muži sa v ten istý deň vlámali aj do neobývaného rodinného domu na Trávnej ulici v Bratislave. Z jednej z miestností rodinného domu ukradli kovový radiátor, ktorý vyhodili z okna na pozemok. Radiátor nakoniec nechali na pozemku. Svojím konaním spôsobili škodu 70 eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu