Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Luckin (†5) tyranský otec bol pekný kvietok už od detstva: Člen gangu z cirkevnej školy?

Za týmto bytom Juraj H. skrýval mŕtve telíčko Lucky
Za týmto bytom Juraj H. skrýval mŕtve telíčko Lucky (Zdroj: Vladimír Labát, facebook)

BRATISLAVA – Násilník Juraj H. (32), ktorého obvinili z utýrania nevlastnej dcérky Lucky (†5), terorizoval svoje okolie už od malička. Tyran, ktorý bol v minulosti už viackrát trestaný, mal ako tínedžer navštevovať cirkevnú školu v Petržalke, kde údajne vyrastal spolu so skupinkou známych bratislavských zločincov!

Po tom, ako v jednom z ružinovských bytov objavili mŕtvolku malej Lucky, ktorú tam manželia skrývali až tri roky, obvinila polícia otčima Juraja H. z utýrania dievčatka na smrť. Jeho kriminálna minulosť, ktorá siaha až do minulého desaťročia, je pestrá. V čiernom registri násilníka nechýba krádež, útok na verejného činiteľa, ako aj prechovávanie drog.

Posledné roky sa však k jeho zločinom pripísalo aj týranie manželky a detí, na ktorého následky umrela jeho nevlastná dcérka. V tomto prípade však Juraj zašiel priďaleko. Manželku Alexandru, ktorá po jeho boku trpela niekoľko rokov prinútil, aby mŕtve telíčko skryla a zakázal jej kontaktovať políciu. „Podľa vyjadrenia ženy, z obavy o svoj život a zdravie, muža uposlúchla,“ informovala bratislavská hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Prvé znaky násilnej osobnosti Juraja H. sa pritom črtali už za lavicou základnej školy. Tyran mal navštevovať cirkevnú školu v Petržalke, kde spolu so skupinkou dnes už známych zločincov tyranizoval spolužiakov. Tí naňho dnes spomínajú s hrôzou. Väčšina z kriminálnikov mala problémy z drogami, časť z nich sedí za mrežami, iní sú už po smrti.

Do Jurajovho petržalského geta údajne patrí napríklad aj Jaroslav Z., ktorý počas majstrovstiev sveta v hokeji okradol legendárneho hokejistu Pavla Demitru. Zlodej sa vtedy ulakomil na Demitrove osobné veci, za čo ho po roku čaká dvojročný trest. Ďalším z partie cirkevnej školy má byť muž, ktorý sa ešte v roku 2006 podieľal na veľkej lúpeži banky v bratislavskej Dúbravke.

Trojročné skrývanie mŕtveho telíčka manželom prekazil súd, ktorý oboch obvinili z neoprávneného používania bytu hrôzy a neskôr na nich vydal zatykač. Polícia tak v pondelok do bytu vtrhla, no hrôzostrašné tajomstvo, ktoré ich čakalo v zabarikádovanej izbe, ich šokovalo. Juraj dvere, za ktorými Lucku skrýval zakryl dekou, aby zabránil šíreniu zápachu a zatarasil skriňou. Za otrasný čin mu hrozí 15 rokov za mrežami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu