Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Rozhoduje sa o väzbe Rezešovej: Maďari ju chcú poslať za mreže na 10 rokov!

S týmto autom Eva havarovala už pred tragédiou Zobraziť galériu (5)
S týmto autom Eva havarovala už pred tragédiou (Zdroj: Miro Vacula)

BUDAPEŠŤ - Varholíková-Rezešová (35) sa trestu za šialenú jazdu, ktorá začala v Košiciach a skončila v susednom Maďarsku, pravdepodobne nevyhne. Maďarská prokuratúra Eve za haváriu, pri ktorej v aute uhoreli traja pasažieri, navrhne zrejme mimoriadny trest!

Podľa maďarských zákonov dcére bývylého železiarskeho magnáta hrozí za dopravnú nehodu, pri ktorej zahynuli traja príbuzní, dva až osem rokov za mrežami. Priťažujúcou okolnosťou však je, že enormne prekročila rýchlosť a hlavne to, že na mieste tragédie nafúkala 0,9 promile. Vzhľadom na to jej môže hroziť až mimoriadny  trest, čo znamená 10 a viac rokov odňatia slobody. Maďarská polícia má navrhnúť prokuratúre, Varholíkovú vzali do vyšetrovacej väzby.

V osudný deň mala nehodu už v Košiciach

Evino vyčíňanie malo podľa Tv JOJ začať už v Košiciach, kde pred domom bývalého partnera Erika Fischera vrazila autom do cudzej brány a ušla. Fischer potvrdil, že bývalá mu často potužená alkoholom v nočných hodinách znepríjemňovala život.

Keď však v osudný deň na Evinu nočnú návštevu nereagoval, rozhodla sa odísť, pričom sa jej podarilo autom nabúrať susedovu bránu. Ten sa to dozvedel až na druhý deň, pretože rozbehnutá vodička ušla a namierila si to do Maďarska, kde jej ďalšia nebezpečná jazda mala už bohužiaľ tragickú dohru.

O väzbe rozhodnú možno už dnes

Varholíková po tragédii nevypovedala ani na mieste nehody, ani v stredu na vypočúvaní na polícii, cituje dnes maďarský bulvárny denník Blikk vyjadrenie obhajcu Slovenky Gábora Tótha. "Pani Eva hlboko spolucíti s pozostalými obetí. Úlohou expertov bude zistiť, čo spôsobilo túto tragédiu. Mohla to byť technická chyba alebo porušenie pravidiel cestnej premávky iným autom - samozrejme, mohla to byť aj chyba mojej klientky," povedal Blikku obhajca.

Bulvárny denník zistil, že Varholíkovú, ktorú zadržala polícia a navrhla prokuratúre jej vzatie do vyšetrovacej väzby, navštívili príbuzní. Blikk tvrdí, že príbuzní sú ochotní zaplatiť kauciu, ale iba v prípade, ak jediným dôvodom uvalenia vyšetrovacej väzby bude hrozba úteku.

Hovorkyňa veliteľstva polície Peštianskej župy Andrea Beluzsárová-Beliczová v stredu uviedla, že súd o väzbe rozhodne zrejme ešte tento týždeň. Poznamenala, že dôvodom iniciovania vzatia do vyšetrovacej väzby je vážnosť následkov nehody, opitosť vodičky, ako aj skutočnosť, že vinníkom nehody je cudzia štátna príslušníčka.

Slovenku polícia vypočula ako podozrivú zo spôsobenia nehody z nedbanlivosti s následkom úmrtia viacerých osôb a zadržala ju. Hovorkyňa v utorok povedala, že Košičanka v čase havárie bola pod vplyvom alkoholu. Predbežné výsledky vyšetrenia potvrdili "stredný stupeň opitosti", množstvo alkoholu v jej krvi vzhľadom na ochranu osobnosti a súčasný stav vyšetrovania však odmietla spresniť.

Dcérka Noémi unikla smrti o vlások

V osobnom aute značky Fiat Punto, do ktorého narazilo BMW so slovenským evidenčným číslom, zhoreli traja ľudia. Hrozný smútok postretol rodiny Györgyöa M., jeho manželky Erzsébet a Lászlóa V, ktorý sedel za volantom. Éve sa z horiaceho auta podarilo uniknúť, avšak utrpela popáleniny druhého a tretieho stupňa. Po tragicky zosnulom manželskom páre zostala sirota Noémi (8), ktorá v osudný deň mala cestovať s rodičmi. Na poslednú chvíľu si to však rozmyslela a unikla tak zrejme istej smrti.

Slovenka na diaľnici M3 pri 44. kilometri smerom na Budapešť za volantom zrejme zaspala a zozadu narazila do fiata, ktorý po následnom náraze do zvodidiel začal horieť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu