Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rezešová sa rútila 200 km/h: Štyri obete oplakáva celá dedina!

Za obeťami tragickej havárie smúti celá dedina Zobraziť galériu (2)
Za obeťami tragickej havárie smúti celá dedina (Zdroj: http://karacsond.hu/)

BUDAPEŠŤ – Počas šialenej jazdy sa Eva Varholíková-Rezešová, (35) ktorá na maďarskej diaľnici pripravila o život dva manželské páry, rútila rýchlosťou takmer 200 km/h! Dedinku Karácsond, z ktorej György M., Erzsébet, Lászlo V. a Éva pochádzali, teraz zahalil obrovský smútok. Zdrvení príbuzní a obyvatelia sa stretávajú pri domoch zosnulých a zapaľujú sviečky.

Čierna zástava na hlavnom námestí pripomína obyvateľom maďarskej dedinky Karácsond, že prišli o štyroch úžasných ľudí, ktorých každý poznal a miloval. Rodinný dom Györgya a Erzsébet zdobia kvety a horiace sviečky, ktoré tam naukladali smútiaci príbuzní. „Kedysi dávno bol správcom obce, všetko dokázal vyriešiť,“ spomína na Györgya jeho sused Rudolf.

Celá obec do poslednej chvíle dúfala, že hrôzostrašnú haváriu prežila aspoň Éva, ktorej sa z horiaceho Fiatu podarilo utiecť. Včera však na ťažké popáleniny v nemocnici zomrela aj ona. „Celá rodina je zdrvená, najmä Judit, ktorá prišla o oboch rodičov,“ hovorí s hlbokým smútkom priateľ rodiny. Sirotou sa z jedného dňa na druhý stal aj Laci (18), o ktorého sa teraz sestra Judit bude musieť postarať.

 

Rezešová sa rútila 200
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: http://karacsond.hu/)

 

„Sme jednoduchí, tvrdo pracujúci ľudia, nechceme o tom hovoriť,“ povedala Judit so zlomeným hlasom a dodala, že verí v spravodlivosť súdov a polície. Jediným šťastím v obrovskom nešťastí bolo, že do auta smrti nenastúpila vnučka manželského páru, ktorý v ňom uhorel. Noemi (8) sa na poslednú chvíľu rozhodla zostať doma s matkou a necestovať za strýkom, čo jej zrejme zachránilo život.

Tragická havária sa odohrala na maďarskej diaľnici M3, kde Eva Varholíková-Rezešová svojim BMW vrazila do pred ňou idúceho Fiatu, v ktorom sedeli dva manželské páry. Podľa najnovších informácií sa mala opitá Eva po diaľnici rútiť až 200-kilometrovou rýchlosťou.

Za volantom potom zrejme zaspala a v plnej rýchlosti došlo k zrážke. Po silnom náraze odhodilo Fiat do zvodidiel a v momente začal horieť. Traja pasažieri v aute uhoreli, no Éve sa podarilo pred plameňmi utiecť. Veľmi vážnym popáleninám však nakoniec vo štvrtok podľahla.

Napriek tomu, že Varholíkovej BMW sa po zrážke prevrátilo, vyviazla len s ľahkými zraneniami. Z auta jej po nehode vypadla fľaša vodky, ktorá vysvetľuje 1,5 promile v Evinej krvi. Okrem alkoholu jej však zistili aj drogy, ktoré nezodpovedná vodička popiera a tvrdí, že sú to stopy po antibiotikách, ktoré brala.

 

Rezešová sa rútila 200
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: rtlklub.hu)

 

Krátko po nehode maďarský súd rozhodol, že Varholíková zotrvá vo vyšetrovacej väzbe ďalších 30 dní, pretože existujú obavy, že by mohla pred trestným stíhaním unikať. Sudkyňa tak odmietla návrhy jej advokáta, ktorý chcel Evu vyslobodiť domácim väzením alebo kauciou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu