Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Dráma v obci Zbyňov: Starosta postrelil mladíka!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ZBYŇOV – Žilinský policajný vyšetrovateľ obvinil 54-ročného muža z obce Zbyňov v Žilinskom okrese zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu. V sobotu (23. 6.) podvečer postrelil do nohy 26-ročného muža.

Ako TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radko Moravčík, pri skutku utrpel muž zranenia s dobou liečenia nad sedem dní. V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

Moravčík odmietol komentovať informácie TASR, že strelcom mal byť súčasný starosta obce Zbyňov, bývalý vojak, ktorý v minulosti zastával vysoké funkcie v Ozbrojených silách SR a pôsobil tiež v štruktúrach NATO a mierových jednotkách OSN na Cypre. "Z dôvodu prebiehajúceho vyšetrovania nie je možné k prípadu momentálne poskytnúť podrobnejšie informácie," povedal Moravčík s tým, že krátku guľovú zbraň mal obvinený v legálnej držbe.

Obvinený je podľa Moravčíka stíhaný na slobode, so súhlasom prokurátora ho prepustil na slobodu vyšetrovateľ. Postrelený muž utrpel podľa ošetrujúceho personálu žilinskej nemocnice priestrel stehna a momentálne nie je v ohrození života.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu