Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Desivé výpovede svedkov z Hurbanova: Choď dnu, lebo zabijem aj teba!

Medzi pozostalými vyvolal útok zúfalosť a zlosť
Medzi pozostalými vyvolal útok zúfalosť a zlosť (Zdroj: greb noviny.sk)

BRATISLAVA/HURBANOVO - Hlasný plač a krik sa šíril okolím rodinného domu v Hurbanove, kde sa v sobotu odohrala obrovská tragédia. Pozostalí obetí, ktoré prišli o život pri streľbe mestského policajta Milana, chystajú krvavú pomstu.

Masaker sa odohral na dvore rodinného domu, ktorý obývali dve rómske rodiny. Časť z nich sa v čase incidentu nachádzala na dvore, pretože práve maľovali steny. Keď policajt Milan pristavil auto pri bráne domu a vystúpil, chlapi sa išli pozrieť, čo od nich chce. Strelec podľa svedkov pri vyčíňaní nič nehovoril. "Štyroch zastrelil a potom ďalej strieľal, tak sme ušli," opísal hrozný zážitok jeden z Rómov.

Keď bolo po všetkom, policajt z miesta ušiel. Pred domom mal namieriť zbraň ešte na jedného z mužov. "Kričal na mňa, aby som išiel dovnútra, lebo zastrelí aj mňa," povedal pre TV Joj svedok streľby. Žena, ktorá pri tragédii prišla o manžela, syna aj zaťa sa z toho nedokáže spamätať a rodine policajta Milana sľubuje pomstu. "Kúpime pištoľ a zabijeme jeho manželku, aj celú jeho rodinu," kričala zúfala Rómka.

Policajt si po zúfalom čine chcel siahnuť na život, avšak policajnému vyjednávačovi sa ho podarilo prehovoriť. Na miesto prišiel aj minister vnútra Robert Kaliňák, podľa ktorého vyjednávanie trvalo asi dve hodiny a jeho podstatou bolo získať Milana živého, bez zranení. "Ak by sa však pokúsil zbraň použiť proti niekomu ďalšiemu, bol by eliminovaný," dodal Kaliňák. Podľa úvodných odhadov mal strelec hurbanovskú drámu spôsobiť ôsmymi výstrelmi z nelegálne držanej zbrane.

Pohrebný voz z miesta činu odviezol tri mŕtve telá a dvaja zranení sú hospitalizovaní v nemocnici v Komárne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu