Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Dráma v Košiciach: Jozef (65) nechcel na psychiatriu, bodol policajta!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE - V Košiciach včera v popoludňajších hodinách došlo k mimoriadnej udalosti. Policajná eskorta mala za úlohu asistovať príslušnému štátnemu orgánu pri zabezpečení výkonu úradného rozhodnutia Okresného súdu Košice II, ktorý nariadil ústavnú liečbu Jozefa M. (65) a jeho prevoz do ústavného psychiatrického liečenia.

K výkonu tohto rozhodnutia boli na žiadosť štátneho orgánu prizvaní aj príslušníci HaZZ a rýchlej zdravotnej pomoci, nakoľko pri predchádzajúcich kontaktoch Jozefa M. a pracovníčky štátneho orgánu bol tento agresívny a mal aj samovražedné sklony.

Z obavy o život a zdravie Jozefa M. bola k balkónu jeho bytu (ako jedinej únikovej ceste) pristavená vysokozdvižná plošina na ktorej sa nachádzal príslušník HaZZ spolu s príslušníkom polície. Na výzvu štátneho orgánu Jozef M. odmietol otvoriť dvere, preto požiarnici na pokyn štátneho orgánu využili svoje oprávnenia a pristúpili k násilnému otvoreniu dverí do bytu. V tom čase Jozef M. vyšiel na balkón, kde sa už nachádzali požiarnik a policajt a s nožom v ruke zaútočil na policajta.

Tohto bodol jedenkrát kuchynským nožom do oblasti hrudníka. Následne bolo Jozefovi M. zabránené v ďalšom pokračovaní v útoku hliadkou policajného zboru, ktorá do bytu vstúpila spolu s požiarnikom cez vstupné dvere. Pri útoku Jozef M. policajtovi spôsobil bodné poranenie hrudníka, s predbežnou dobou liečenia 14 dní.
Na miesto činu bola vyslaná výjazdová skupina Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach. Zranený policajt je v súčasnosti v nemocnici po operácii, mimo ohrozenia života. Jozef M. bol umiestnený na psychiatrickom oddelení tak, aby neohrozoval ďalšie osoby.

Skutok Jozefa M. je posudzovaný ako zločin útoku na verejného činiteľa a vyšetrovanie je vedené na Krajskom riaditeľstve PZ v Košiciach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu