Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V Bardejove zaistili v sklade 6154 kusov podozrivého tovaru

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BARDEJOV - Colníci dnes v skladových priestoroch jednej z obchodných prevádzok v Bardejove zaistili množstvo tovaru, nakoľko vzniklo podozrenie z porušenia práv duševného vlastníctva.

"Zaistený tovar ako obuv, opasky, plavky či nálepky predstavovali napodobeniny rôznych známych značiek, celkove išlo o 6154 kusov. Škoda, ktorá by vznikla oprávneným osobám predajom takéhoto tovaru, predstavuje 201.865 eur," uvádza sa v správe, ktorú poskytla hovorkyňa Colného úradu (CÚ) Prešov Renáta Kravcová.

 Podľa jej slov zástupcovia oprávnených osôb potvrdili, že ide o také napodobeniny výrobkov ich firmy, ktoré svojím vzhľadom a znakmi mohli u zákazníkov vyvolať dojem, že nakupujú značkový tovar.

Kravcová dodala, že zástupcovia sa teraz budú kontaktovať s predajcami tovaru. V prípade, že sa dohodnú na použití zjednodušeného postupu pri opatreniach proti porušovaniu práv duševného vlastníctva a predajca bude súhlasiť so zničením tovaru, nebude mu udelená žiadna sankcia.

Ak by k takejto dohode nedošlo, oprávnená osoba by musela preukázať CÚ, že podala na súd návrh na začatie konania vo veci určenia, či ide o tovar, ktorým sa porušuje jej právo duševného vlastníctva. Predávajúce osoby by boli obvinené z prečinu porušenia práv k ochrannej známke, označeniu pôvodu výrobku a obchodnému menu, za čo v prípade dokázania viny hrozí predajcom trest odňatia slobody až na tri roky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu