Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Colníci odhalili falzifikáty slnečných okuliarov: Ich hodnota až 1,6 milióna eur!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TRNAVA - Príslušníci Colného úradu Trnava na Pobočke v Dunajskej Strede v rámci colného konania úplnej vnútornej kontroly a preverovania predložených dokladov kontajnerovej zásielky dovezenej z Číny, ktorá mala skončiť na trhu v Maďarsku zistili niekoľko porušení ochrany práv duševného vlastníctva.

 "Pri kontrole colníci zistili, že v kontajneri sa nachádzajú slnečné okuliare, v celkovom počte 10.500 kusov. Z toho 6900 kusov bolo s označením zameniteľným s ochrannou známkou dizajnu Armani a  3600 kusov slnečných okuliarov s označením zameniteľným s ochrannou známkou dizajnu Chanel," konštatovala s tým, že odhadovaná škoda, ktorá by vznikla ponúkaním zaisteného tovaru na trhu ako originálnych výrobkov, bola majiteľmi ochranných známok predbežne vyčíslená na cca 1.600.000 eur.

Ako hovorkyňa uviedla z dôvodu podozrenia z porušovania ochrany práv duševného vlastníctva bol tento tovar trnavskými colníkmi zaistený v súlade s platnými colnými predpismi. "So zisteniami boli bezodkladne oboznámení aj majitelia ochranných známok, ktorí potvrdili nadobudnuté podozrenie," povedala. Dodala, že Colný úrad Trnava v spolupráci s oprávnenými osobami, ktoré sú majiteľmi ochranných známok, bude ďalej konať vo veci ochrany práv duševného vlastníctva.

"Po potvrdení podozrenia, že ide o falzifikáty ochranných známok, bude tovar s cieľom ochrany práva duševného vlastníctva a ochrany trhu spoločenstva zničený," zdôraznila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu